Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Peruspalvelujen mureneminen on vakava uhka lasten hyvinvoinnille
Peruspalvelujen mureneminen on vakava uhka lasten hyvinvoinnille

Mannerheimin Lastensuojeluliiton mukaan lapsiperheiden tarvitsemien palvelujen ja etuuksien on annettu heikentyä liian kauan. Nykyinen kehitys on vakava uhka lasten hyvinvoinnille.

Yhteiskunnan tulee heidän mukaansa tukea perheiden hyvinvointia takaamalla lapsiperheille laadukkaat peruspalvelut ja riittävä taloudellinen apu.

MLL on huolissaan erityisesti ehkäisevän terveystyön heikkenemisestä. Lastenneuvoloiden käyntikertoja on harvennettu, koulujen oppilashuoltohenkilöstöä on liian vähän ja perheneuvoloihin on monissa kunnissa pitkät jonot. Perheiden kotipalvelua on saatavissa vain äärimmäisissä tapauksissa.
 
Yhtä aikaa palvelujen murenemisen kanssa ovat heikentyneet lapsiperheiden saamat etuudet. Erityisesti yksinhuoltajaperheillä, pienten lasten perheillä ja monilapsisilla perheillä on toimeentulo-ongelmia. Lähes 130 000 lasta elää perheissä, joiden tulot jäävät köyhyysrajan alapuolelle.

Alkoholiveron laskeminen lisäsi alkoholinkäyttöä myös lapsiperheissä. Vanhempien liiallinen alkoholinkäyttö altistaa lapsen laiminlyönnille. Lasten huostaanotot ovat lisääntyneet alkoholin kokonaiskulutuksen kasvun myötä.

MLL vaatii valtiovallalta lapsiperheiden etuuksien palauttamista 1990-luvun leikkauksia edeltävälle tasolle ja aktiivisia toimenpiteitä alkoholin kulutuksen vähentämiseksi. Kuntien päätöksentekijöiden tulee sitoutua lasten hyvinvoinnin edistämiseen ja vahvistaa lapsiperheiden palveluja. Neuvolatoiminnan on oltava koko maassa suositusten mukaista ja lapsiperheiden kotipalveluja ja lastensuojelun sosiaalityöntekijöitä on lisättävä. Päiväkotien ja koulujen ryhmäkoot on pidettävä riittävän pieninä ja päivähoidon henkilökunnan pysyvyyteen on panostettava. Oppilashuoltopalvelujen saatavuus on varmistettava kaikissa kunnissa. Kuntien on myös tuettava kansalaisjärjestöjen työtä lasten hyvinvoinnin edistämisessä.

Lähde:  
Mannerheimin Lastensuojeluliitto

 

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy