Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Älykkyys ei ole rikkauden tae
Älykkyys ei ole rikkauden tae

Rikkaat ihmiset eivät (välttämättä) ole muita älykkäämpiä. Tätä mieltä ovat Ohion yliopiston tutkijat.

Heidän tekemänsä lähes 7500 henkilöä käsittävä selvitys toteaa, että keskitasoakin hieman heikommilla nystyröillä varustettu voi olla yhä varakas kuin korkeamman älykkyyden omaava. Osa tosi älykkäistä oli jopa saattanut itsensä taloudelliseen ahdinkoon. Äly ei siis suojaa taloudelliselta ahdingolta.

Palkkatasoon älykkyys kylläkin vaikutti. Korkeammalla älyllisellä tasolla olevat ansaitsivat muita paremmin. Mutta kun tilannetta alettiin tutkia palkkapussia laajemmin, paljastuikin toisenlainen kuva.

Ohion yliopiston suorittamassa tarkemmassa tutkimuksessa selvitettiin koehenkilöiden säästöt ja sen hetkinen omaisuus. Heidän maksukykyään mitattiin kysymyksillä: onko heidän luottokorttinsa raja ylitetty, onko yhtään maksua jäänyt suorittamatta viimeisen viiden vuoden aikana ja onko tutkimukseen osallistunut henkilö koskaan joutunut henkilökohtaiseen konkurssiin.

Vastauksista kävi ilmi, että korkeamman älykkyyden omaavat henkilöt eivät olleet yhtä säästäväisiä kuin heikommilla sytykkeillä varustetut.

Tutkijat huomauttavatkin, että kenenkään ei pidä tuudittautua älynsä varaan. Se itsessään ei tuo rikkauksia eikä tee köyhäksi.
 

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy