Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Pituudella on vaikutusta mustasukkaisuuteen
Pituudella on vaikutusta mustasukkaisuuteen

Espanjalaisen ja hollantilaisen yhteistutkimuksen mukaan henkilön pituudella on vaikutusta siihen, kuinka mustasukkainen hän on.

Tutkimus perustuu molemmissa maissa suoritettuun kyselyyn, johon osallistui 549 miestä ja naista. Kyselyssä keskityttiin erityisesti kilpailutilanteisiin, joissa vastapelurina eli ”vihollisena” oli samaa sukupuolta oleva. 

Molemmat sukupuolet kokevat mustasukkaisuutta, mutta naiset miehiä huomattavasti enemmän. Tutkimuksessa ilmi, mitä pitempi mies, sitä vähemmän mustasukkainen hän oli. Naisista keskipituiset olivat puolestaan vähiten mustasukkaisia.

Tutkijoiden mukaan taustalta löytyy evoluutioselitys. Pitkien miesten on ollut aina helppo löytää kumppani, ja naisista juuri keskipituiset ovat lyhyempiä ja pitempiä naisia huomattavasti terveempiä ja lisääntymiskykyisempiä.

Keskipituisilla naisilla on kuitenkin yksi Akilleen kantapää. Tietyissä tilanteissa he jkokevat jäävänsä alakynteen ja ovat lyhyempiä ja pitempiä naisia huomattavasti mustasukkaisempia. Tällainen tilanne muodostuu, jos heidän vastapelurinsa on fyysisesti tai sosiaalisesti heitä huomattavasti parempi ja edustavampi.
 

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy