Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Järjestöt vetoavat lasten oikeuteen elää turvallista elämää
Järjestöt vetoavat lasten oikeuteen elää turvallista elämää

Laaja joukko suomalaisia järjestöjä on huolissaan lapsiin kohdistuvasta väkivallasta. He luovuttivat adressin kyseisestä asiasta peruspalveluministeri Paula Risikolle.

Vetoomuksen olivat allekirjoittaneet muun muassa Suomen YK-liitto, Mielenterveysseura, Mielenterveyden keskusliitto, Väestöliitto, Yksinhuoltajien ja yhteishuoltajien liitto, Naisjärjestöjen keskusliitto ja Lapsen oikeus väkivallattomaan elämään - LOVE ry.

Järjestöt haluavat, että lapsen ja muualla asuvan vanhemman valvottuja ja tuettuja tapaamisia koskeva laki saatetaan pikaisesti voimaan, ja että vastaisuudessa tutkijalautakunta selvittää jokaisen lapsensurman. Lasten mielenterveystyöhön ja ennaltaehkäisevään sosiaalityöhön halutaan lisäresursseja, ettei lapsiin kohdistuva väkivalta jää enää näkymättömäksi ja että väkivaltaa kokevat lapset saavat ripeästi apua.

YK:n tutkimukseen perustuvan varovaisenkin arvion mukaan 275 miljoonaa lasta maailmanlaajuisesti altistuu väkivallalle kotonaan. Väkivalta muuttaa lasten elämää ja tulevaisuuden toiveita. Näitä lapsia joko pahoinpidellään tai heillä on kokemuksia vanhempaansa kohdistuvasta väkivallasta.

Kotona tapahtuva väkivalta rikkoo lapsen perusoikeutta kokea häntä ympäröivä maailma turvalliseksi. Kodeissa, joissa perheenjäsen käyttäytyy väkivaltaisesti, jopa pienet vauvat kokevat niin voimakasta tunne-elämän ahdinkoa, että se esiintyy somaattisina oireina ja saattaa häiritä aivojen kehitystä.

Lähde: Suomen mielenterveysseura
 

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy