Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Ylipaino kohtalokasta rintasyöpää sairastaville
Ylipaino kohtalokasta rintasyöpää sairastaville

Rintasyöpä esiintyy aggressiivisempana ylipainoisilla naisilla. Myös kuolleisuus kyseiseen tautiin on heidän joukossaan korkeampaa kuin tautiin sairastuneilla normaalipainoisilla naisilla.

Väite tuotiin esille Amerikan syöpäyhdistyksen ( American Association for Cancer Research) Clinical Cancer Research -lehdessä.

Päätelmän takana olevien teksasilaisten tutkijoiden mukaan rintasyövän aggressiivisuus kohoaa sitä mukaa mitä lihavampi potilas on.

Tulokset perustuvat 606 rintasyöpäpotilaan tietoihin. Tutkimuksessa potilaat jaettiin kolmeen ryhmään painoindeksin avulla. Painoindeksin 24,9 omaavat ja alle olivat normaali- ja alipainoisia, 25 – 30 rankattiin lihaviksi ja yli 30 sairaalloisen lihaviksi.

Viiden vuoden kuluttua sairastumisesta sairaalloisen lihavista oli elossa 56,8 prosenttia, lihavista 56,3 prosenttia ja normaalipainoisista 67,4 prosenttia. Kymmenen vuoden kuluttua tilanne oli heikentynyt ylipainoisten kohdalla. Sairaalloisen lihavista oli elossa 42,7 prosenttia, lihavista 41,8 prosenttia ja normaalipainoisista 56,5 prosenttia.

Tutkimuksen mukaan myös rintasyövän uusiutumisriski on suurempi ylipainoisilla naisilla kuin normaalipainoisilla.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy