Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Hyvä parisuhde parantaa
Hyvä parisuhde parantaa

Hyvä parisuhde on kaiken A ja O, ainakin naisille ja varsinkin niille, joiden työ on stressaavaa.

Tuoreen tutkimuksen mukaan hektisen työpäivän jälkeen kotiin ja hyvää parisuhteeseen saapuva nainen kokee helpotusta ja onnistuu purkamaan paineensa parhaiten rakastavan kumppanin hoivassa. Miehet sen sijaan pystyvät hylkäämään stressinsä kotien ulkopuolelle parisuhteensa laadusta huolimatta.

Tulokset perustuvat Kaliforniassa tehtyyn tutkimukseen, jossa 30 avioparia (avioparien kummatkin puolisot työskentelivät kokopäivätoimisesti) raportoi kolmen päivän ajan, kahdesti päivässä avioliittonsa tilasta ja päivänsä kulutsa. Tutkijat ottivat myös sylkinäytteitä koehenkilöiltä neljä kertaa päivässä.

Tuloksia ynnättäessä huomattiin, että varsinkin naisille onnellinen avioliitto toi fyysisiä etuja helpottaen työperäistä stressiä huomattavasti. Helpotusta tuli myös huonommassa parisuhteessa eläville naisille, joskaan ei kuitenkaan samassa määrässä kuin onnellisille. Mutta miesten kohdalla oli eri asia. Heidän stressihormonitasonsa tipahti työpäivän jälkeen huolimatta miesten avioliitton tilasta, onnesta tai onnettomuudesta.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy