Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Lääkkeiden lisäkorvauksen saa nyt suoraan apteekissa
Lääkkeiden lisäkorvauksen saa nyt suoraan apteekissa

Lisäkorvaus suurista lääkekustannuksista tuli vuoden alussa suorakorvauksen piiriin. Kun lääkeostojen vuotuinen omavastuuosuus on täyttynyt, asiakas saa lisäkorvauksen suoraan apteekista esittämällä Kelan asiasta lähettämän ilmoituksen.
 
Asiakkaalla on oikeus lääkkeiden lisäkorvaukseen, jos korvattujen lääkkeiden, perusvoiteiden tai kliinisten ravintovalmisteiden yhteenlasketut kustannukset ylittävät vuotuisen omavastuuosuuden. Tänä vuonna lääkeostojen vuotuinen omavastuuosuus on 643,14 euroa.

Kelan maksamat lääkekorvaukset vähennetään yleensä suoraan lääkkeen ostohinnasta jo apteekissa, kun asiakas esittää Kela-kortin ja lääke on korvattava. Uudistuksen myötä asiakas voi saada myös lääkkeiden lisäkorvauksen suorakorvauksena apteekissa.  Lisäkorvausten suorakorvausmenettely perustuu Kelan, Suomen Apteekkariliiton, Helsingin yliopiston Apteekin ja Kuopion yliopiston apteekin joulukuussa allekirjoittamaan sopimukseen.

Kela seuraa asiakkaan maksamien lääkekustannusten kertymistä. Kun vuotuinen omavastuuosuus ylittyy, Kela lähettää asiakkaalle postissa tiedon asiasta. Kirjeessä on mukana erillinen lomake ”Lääkkeiden lisäkorvaus, ilmoitus apteekkia varten”, joka asiakkaalla on oltava jatkossa mukana aina apteekissa asioidessaan.  

Esittämällä Kelan lähettämän ilmoituksen ja Kela-kortin asiakas saa lääkkeiden lisäkorvauksen apteekissa ja maksaa reseptilääkkeistään vain lääkekohtaisen omavastuuosuuden 1,50 euroa. Aikaisemmin asiakas haki lisäkorvausta Kelasta hakemuslomakkeella, johon liitettiin kuitit lääkeostoista. Vuoden mittaan hakemuksia saattoi kertyä useita. Jatkossa asiakas hakee itse lisäkorvausta Kelasta yleensä vain siitä yhdestä ostosta, jonka yhteydessä hänen lääkekustannustensa vuotuinen omavastuuosuus ylittyy ja hänellä ei vielä ole käytössään Kelan lähettämää ilmoitusta.

Vuoden 2007 suurista lääkekustannuksista lisäkorvausta haetaan entiseen tapaan Kelasta hakemuslomakkeella, johon liitetään kuitit niistä lääkeostoista, joista korvausta haetaan. Korvausta vuoden 2007 lääkekustannuksista voi hakea 30.6.2008 saakka.

Lääkkeiden lisäkorvaukset ovat merkittävä osa kaikista Kelan maksamista lääkekorvauksista. Vuonna 2006 lisäkorvausta suurista lääkekustannuksista maksettiin 114 miljoonaa euroa, mikä on kymmenesosa kaikista lääkekorvauksista. Lisäkorvausta sai 166 000 henkilöä eli noin 3 prosenttia väestöstä.

Lähde: Kela

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy