Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Ulkonäkö altistaa sairauksille
Ulkonäkö altistaa sairauksille

Miehet pitävät muodollisesti pätevistä naisista ja naiset vastaavasti miehistä, mutta ulkonäöllä on muutakin väliä - terveydellisesti. Fyysisistä piirteistä nimittäin riippuu, mihin sairauksiin kullakin on taipumus.

Näin väittää englantilaiseen Daily Mailiin kirjoittava Angela Epstein. Väitteensä hän perustaa lukuisiin, eri asiantuntijoiden tekemiin tutkimuksiin.

Epsteinin mukaan meidät on ”ohjelmoitu” jo syntymässämme alttiiksi joillekin sairauksille. Tämä etukäteisalttius ei kuitenkaan poista elintapojen mukanaan tuomia vaivoja, päinvastoin se vahvistaa niitä.

Rintasyöpä. Isoilla ja kookkailla naisilla on taipumusta rintasyöpään. Tämä löydös perustuu hollantilaiseen tutkimukseen, jossa huomattiin, että naisen pituuden noustessa, nousi myös rintasyöpäriski seitsemällä prosentilla jokaista viittä senttimetriä kohden.

Toinen tuore, World Cancer Research Fundin tekemä tutkimus laajentaa kookkaitten naisten syöpäriskin myös muihin syöpiin kuten munasarja- ja haimasyöpiin.

Sydäntauti. Alttius sydäntautiin on henkilöillä, joilla on lyhyet jalat ja henkilöillä, joilla on taitos korvanlehdessä sekä miehillä, jotka ovat kaljuja. Korvanlehtitutkimus on japanilaista ja yhdysvaltalaista perua, ja se väittää syyksi raskauden aikaisen huonon ravitsemuksen. Tämä huono ravitsemus on tukkinut pieniä verisuonia ja näin aiheuttanut tämän synnynnäisen alttiuden.

Lyhytjalkaisia henkilöitä on puolestaan tutkittu Bristolin yliopistossa. Heillä on todettu kohonneempi riski sairastua sydäntautiin kuin pitkäraajaisilla.  Kaljut miehet ovat puolestaan kiinnostaneet amerikkalaisia tutkijoita. Sydäntaudin lisäksi kaljuihin miehiin on liitetty kohonnut riski sairastua eturauhassyöpään. Syy löytyy tutkijoiden mukaan testosteronista ja sen tasosta teini-iässä.

Masennus. Pitkäsormiset miehet masentuvat. Liverpoolin yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan miehet, joilla on varsinkin pitkä nimetön, ovat taipuvaisempia masentumaan kuin esimerkiksi pitkäsormiset naiset tai lyhytsormiset miehet. Syy tutkijoiden mukaan löytyy jälleen kerran testosteronista, jota ilmeisesti on muodostunut ”liikaa” raskauden aikana.

Uniapnea. Pyöreäkasvoiset henkilöt sairastuvat muita useimmin uniapneaan. Uniapnea on nukkumisen aikana tapahtuvia hengityskatkoksia tai ohimeneviä hengityksen vaimenemisia. Kuorsaaminen liittyy tähän erittäin kiinteästi. Ohion yliopiston mukaan pyöreäkasvoisilla on lyhyemmät tiehyet ja siksi riski uniapneaan on heillä suurempi. Uniapnea on siitä katala, että se johtaa sydän- ja vesisuonitauteihin, univaikeuksiin, krooniseen väsymykseen ja onnettomuusalttiuteen.

Vähän siittiöitä. Miehillä, joiden kädet peilikuvina poikkeavat toisistaan, on vähän siittiöitä. Liverpoolin yliopiston hedelmällisyysklinikalla tehdyn tutkimuksen mukaan miehillä, joilla ei ollut lainkaan siittiöitä oli kaikkein epäsymmetrisimmät kädet.

Vaikea synnytys. Pienijalkaisilla naisilla on synnytysvaikeuksia. Birminghamin naisten sairaalassa on huomattu, että pienet jalat korreloituvat pieneen lantioon ja että hätäsektioiden määrä kohoaa suhteessa naisen jalan kokoon. Pienempijalkaisille naisille joudutaan tekemään enemmän keisarinleikkauksia kuin isojalkaisille naisille.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy