Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Aivotkin tarvitsevat rautaa
Aivotkin tarvitsevat rautaa

Raudan puute ja anemia liitetään ”huonoon” vereen ja yleiseen heikkouteen, mutta uusimpien tutkimustulosten valossa raudalla ja sen puutostilalla on myös yhteyttä aivoihin ja hermostoon.

Hermostolliset oireet kuten levottomat jalat saattavat johtua raudan puutteesta ja huono muisti saattaa parantua pelkästään parantamalla hemoglobiinitasoa.

Amerikkalaisen tutkimuksen mukaan naiset, jotka kärsivät anemiasta kärsivät myös muita huonommasta muistista. Rautavaje johti heillä muistin tilapäiseen heikkenemiseen. Kun testattaville lisättiin raudan saantia, palasi heidän muistinsa normaalille tasolle.

Rautaa me saamme ravinnosta, mutta myös erittäin tehokkaasti rautalääkkeistä ja -valmisteista. Kun hemoglobiinitasoa nostetaan rautalääkityksellä, on muistettava, että muutos tapahtuu ruokavaliomuutosta nopeammin, mutta vie kuitenkin noin kolme kuukautta. Asiantuntijoiden mukaan 100 mg päivässä on sopiva annos. Tällä pystytään karkottamaan väsymys ja kalpeus jo kuukaudessa ja normalisoimaan hemoglobiini kahdessa.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy