Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Virvoitusjuomat edesauttavat metabolisen syndrooman syntyä
Virvoitusjuomat edesauttavat metabolisen syndrooman syntyä

Terveystietoinen henkilö pyrkii syömään paremmin. Hän välttää suolaa, sokeria, rasvoja ja kaikkea epäterveellistä. Hän vaihtaa valkoisen leipänsä täysjyvärukiiseen ja sokeria täynnä olevan limpparinsa light-versioon ja on tyytyväinen.

Mutta hän kaivaa kuitenkin kuoppaa itselleen. Light-limu on tutkijoiden mukaan yhtä paha asia kuin tavallinenkin. Sillä ei ole mitään väliä, mitä limpparia juo, ne kaikki edesauttavat metabolisen syndrooman syntyä.

Metabolinen syndrooma eli metabolinen oireyhtymä ei ole itsessään mikään sairaus. Se on laaja-alainen sydän- ja verisuonitautien riskikertymä, jossa yksittäiset riskitekijät tehostavat toisiaan, ruokkivat toisiaan pikku hiljaa ihmisen kannalta huonoon lopputulokseen: sydän- ja verisuonitautiin sairastumineen

Jos pelkkä tieto metabolisen oireyhtymän saantimahdollisuudesta ei liikauta suuntaan tai toiseen, niin ehkä virvoitusjuomien suoremmat negatiiviset vaikutukset tekevät sen. Tutkijoiden mukaan limonadit aiheuttavat lihavuutta (lihavuus on muuten yhteydessä metaboliseen oireyhtymään), hampaiden huonontumista, kofeiiniriippuvuutta ja luuston huonontumista.

Parhaita juomia tutkijoiden mukaan ovat vesi ja hedelmistä ja vihanneksista itse puristetut mehut.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy