Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Uusia tapa havaita stressaantunut äiti
Uusia tapa havaita stressaantunut äiti

Englantilaiset tutkijat väittävät keksineensä uuden tavan havaita, kuka äideistä on stressaantunut, kuka ei.

Tapa on erittäin yksinkertainen. Durhamin yliopiston tutkijat väittävät, että äidit, jotka pitävät vauvaa sylissään niin, että vauvan pää on heistä katsoen oikealla, saattavat taistella äitiyden mukanaan tuoman stressin kanssa - tai näille äideille saattaa kehittyä synnytyksen jälkeinen masennus.

Durhamin yliopiston tutkimus suoritettiin 79 äidille ja heidän noin seitsemän kuukautta vanhoille vauvoille. Tutkimuksen ensimmäisessä osassa äitejä pyydettiin ainoastaan nostamaan oma vauva syliin. Toisessa osassa heiltä kyseltiin heidän jaksamisiaan ja henkistä tilaansa.

86 prosenttia äideistä, joilla ei ollut masennusta, piti vauvaansa sylissään niin, että vauvan pää oli äidistä katsoen vasemmalla. 32 prosenttia stressaantuneista äideistä piti vauvaansa makuuasennossa puolestaan niin, että vauvan pää oli äidistä katsoen oikealla.

Aikaisemmat tutkimukset ovat osoittaneet, että tasapainoiset äidit kantavat / pitävät vauvaansa siten, että vauvan pää on äidistä katsoen vasemmalla, vaikka he olisivatkin oikeakätisiä.

Synnytyksen jälkeistä alakuloa esiintyy kolmessa eri muodossa: baby bluesina, synnytyksen jälkeisenä masennuksena ja synnytyksen jälkeisenä psykoosina. Synnyttäneistä äideistä jonkin asteiseen masennukseen sairastuu noin 10–15 prosenttia.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy