Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Alle tuhat sai osasairauspäivärahaa alkuvuonna
Alle tuhat sai osasairauspäivärahaa alkuvuonna

Kela maksoi osasairauspäivärahaa tammi-kesäkuun aikana 943 henkilölle. Suurin osa osasairauspäivärahoista myönnettiin mielenterveysongelmien sekä tuki- ja liikuntaelinten sairauksien vuoksi.
 
Tämän vuoden alusta lähtien on ollut mahdollista saada Kelan myöntämää osasairauspäivärahaa. Osasairauspäiväraha on tarkoitettu vähintään 60 päivää sairauspäivärahaa saaneille kokoaikatyötä tekeville työntekijöille ja yrittäjille.

Toipilas voi hakea osittaista sairauspäivärahaa korvaamaan ansionmenetystä, kun hänen sairauslomaansa jatketaan osa-aikaisena ja samaan aikaan hän palaa työhönsä osa-aikaisesti. Lainmuutosta valmisteltaessa arvioitiin, että osasairauspäiväraha helpottaisi tänä vuonna jo 9000:n  pitkään sairauslomalla olleen paluuta työhön. Nyt määrä näyttäisi jäävän huomattavasti pienemmäksi.

Vuoden 2007 tammi-kesäkuussa osasairauspäivärahaa maksettiin 943 henkilölle. Saajista naisia oli 70 prosenttia. Keskimääräinen päiväraha oli 29 euroa päivässä, naisilla 28 euroa ja miehillä 32 euroa. Yhteensä Kela maksoi osasairauspäivärahaa vuoden ensimmäisten kuuden kuukauden aikana noin 1,3 miljoonaa euroa.

Osasairauspäivärahoista yli 40 prosenttia myönnettiin 45–54-vuotiaille. Alkaneista päivärahakausista 38 prosenttia koski mielenterveyden ja käyttäytymisen häiriöitä. Tuki- ja liikuntaelinten sekä sidekudoksen sairauksien vuoksi alkoi 35 prosenttia osasairauspäivärahakausista. Näiden kahden suurimman sairausryhmän lisäksi osasairauspäivärahaa haettiin muun muassa vammojen, kuten murtumien ja sijoiltaan menojen, ja kasvainten takia.

Osasairauspäivärahan saajista 90 prosenttia oli palkansaajia ja 10 prosenttia yrittäjiä. Suurin osasairauspäivärahaa saanut ammattiryhmä oli terveydenhuollon ja sosiaalialan työtä tekevät: 27 prosenttia päivärahakausista alkoi tähän ryhmään kuuluville palkansaajille.

Lähde: Kela

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy