Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Koskaan ei ole liian myöhäistä
Koskaan ei ole liian myöhäistä

Tuli on tehnyt tehtävänsä. Nyt on jo liian myöhäistä, kunnon kohottaminen ja itsensä hoitaminen olisi pitänyt aloittaa joitakin vuosia sitten. Tästä eteenpäin on vain alamäkeä.

Kuulostaako tutulta? Jos kuulostaa, niin suu kannattaa laittaa suppuun viimeistään nyt. Terveellisen elämäntavan omaksuminen ei tapahdu koskaan liian myöhään.

American Journal of Medicine –lehdessä olleen artikkelin mukaan viisikymppisten ja jopa kuusikymppistenkin tekemät muutokset parempaan näkyvät sairastumistilastoissa riskien huimana laskuna ja näiden henkilöiden elämässä välittöminä terveydellisinä muutoksina.

Suositeltavaan eli terveelliseen elämäntapaan kuuluvat tutkijoiden mukaan tasapainoinen ruokavalio, jossa nautitaan päivittäin ainakin viisi hedelmää ja vihannesta, liikuntaa vähintään 2,5 tuntia viikossa, normaali paino ja tupakoimattomuus. Nämä kaikki yhdessä pienentävät heidän mukaansa muun muassa sydäntautiin sairastumisen riskiä peräti 35 prosenttia ja kuoleman riskiä jopa 40 prosenttia. Terveellinen elämäntapa vaikuttaa parantavasti ja ehkäisevästi myös muihinkin sairauksiin ja vaivoihin.

The Medical University of South Carolinan tekemään ”turning-back-the-clock” -tutkimukseen osallistui 15 792 miestä ja naista, jotka olivat iältään 45 -65 -vuotiaita. Tutkimus kesti neljä vuotta.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy