Tarjoukset.fi

LuontaisTerveys
Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Rikastuminen ei vaadi älykkyyttä
Rikastuminen ei vaadi älykkyyttä

Tyhmyys ei ole synti, kuten ei älykkyyskään. Työnteko ja elämässä menestyminen vaativat tietysti (edes jonkin verran) älliä, mutta amerikkalaisen tutkimuksen mukaan rikastuminen ei ole kiinni pääkopasta.

Hyvin liikkuvista aivosoluista on kyllä apua rahan kokoamisessa, mutta älykkyys ei ole rikastumisen edellytys. Liian fiksut henkilöt saattavat jopa ajaa itsensä taloudellisiin vaikeuksiin.

Ohio State yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan älyllisiltä lahjoiltaan normaalit ja keskitasoa heikommatta saattavat pärjätä mammonan keräämisessä yhtä hyvin kuin korkeamman älykkyysosamäärän omaavat, jos heillä on samanlaiset edellytykset.

Älykkäät henkilöt saavat kaikkien tutkimusten mukaan korkeampaa palkkaa kuin älyllisesti heidän alapuolellaan olevat, mutta rikastumisessa harmaiden aivosolujen kyvyillä ei ole mitään roolia.

Kyseisessä tutkimuksessa rikkaus oli varojen mukaan elämistä, pahan päivän varalle säästämistä ja karhulaskuista erossa pysymistä. Tulosten valossa vaikutti jopa siltä, että älykkäämmät henkilöt eivät säästäneet samalla tavalla kuin normaalin älykkyysosamäärän omaavat tai tyhmemmät, ja että älykkäät joutuivat muita useimmin taloudellisiin vaikeuksiin.

Tutkijoiden viesti onkin: Jos olet älykäs, älä tuudittaudu sen suojaan. Mutta jos älykkyytesi ei ole huippua, se ei ole este elämälle eikä taloudelliselle hyvinvoinnille.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy