Tarjoukset.fi

LuontaisTerveys
Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Antioksidanttien käyttö on alkanut herättää kysymyksiä
Antioksidanttien käyttö on alkanut herättää kysymyksiä

Antioksidanttien toimivuus ja niiden käytöstä saatu hyöty on alkanut herättää kysymyksiä.

Tuoreen tanskalaisen tutkimuksen mukaan A-, E-, ja C-vitamiinien, beetakaroteenin ja seleenin popsimisesta ei olisikaan mitään etua. Osa maailman tiedeyhteisöstä kieltäytyy uskomasta saatuihin tuloksiin ja vaatii lisätutkimuksia, osa sanoo tutkimuksen vahvistavan, että antioksidanttien hyöty saadaan ainoastaan ruuasta.

Tanskalainen päätelmä perustuu 68 eri tutkimukseen, joiden yhteinen tutkittujen määrä oli peräti 232 606 henkilöä. Tanskalaiset analysoivat tutkimuksista saatuja tuloksia. Ensimmäisessä osassa he kiinnittivät huomiota erityisesti kuolleisuuteen. Analysoinnilla ei saatu esille antioksidanteista merkittävää hyötyä kuolleisuuden pienenemisessä, eikä vastaavasti lisääntymisessäkään.

Toisessa osassa tutkijat ottivat analysoitavaksi vain kaikkein vakuuttavimmat ja luotettavimmat tutkimukset. Tällöin paljastui, että kuolleisuusriski nousi vitamiinien ottamisen myötä. E- vitamiinia nauttivilla se oli 4 prosenttia suurempi kuin ei kyseistä vitamiinia ottavilla, beetakaroteenissa se oli 7 prosenttia ja A-vitamiinia nauttivien kohdalla peräti 16 prosenttia. Luotettavimmissa tutkimuksissa oli yhteensä 180 938 henkilöä 47 eri tutkimuksesta.

Tanskalaisten mukaan A, E ja beetakaroteenia ei voi suositella ennalta ehkäisyyn, se saattaa lisätä kuolleisuutta.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy