Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Rintaruokinta lisää menestystä
Rintaruokinta lisää menestystä

Englantilaisen tutkimuksen mukaan rintaruokitut lapset tulevat menestymään aikuisina suuremmalla todennäköisyydellä kuin pullosta maitonsa saaneet.

Tämä oli Bristolin yliopiston tutkijoiden tulos heidän analysoituaan 1400 englantilaisen ja skotlantilaisen henkilön elämäkaarta. Kokeeseen osallistuneet olivat syntyneet vuosina 1937-1939 ja maantieteellisesti he keskittyivät 16 maalais- ja kaupunkipaikkakunnalle.

Tutkijat varmistivat, että rinta- tai pulloruokintansa ei riippunut perheen taloudellisesta asemasta, kulutustottumuksista, syntymäjärjestyksestä, sisarusten lukumäärästä tai yhteiskunnallisesta asemasta.

Analysoinnin jälkeen huomattiin, että rintaruokitut lapset menestyivät aikuisina 41 prosenttia suuremmalla todennäköisyydellä kuin pulloruokitut. Ja mitä kauemmin lapsi oli saanut rintaa, sitä todennäköisemmäksi hänen etenemisensä aikuisena nousi.

Tutkijoiden mukaan ilmiö selittyy rintaruokinnan aivojen kehitykselle aiheuttamasta terveellisestä ja positiivisesta vaikutuksesta. Mukana on mahdollisesti myös muitakin syitä, jotka vielä ovat pimennossa. Yksi suuri tekijä voi olla myös rintaruokinnan yleistä terveyttä edistävä vaikutus.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy