Tarjoukset.fi

LuontaisTerveys
Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Greippimehua sydämelle
Greippimehua sydämelle

Vapise punaviini, greippimehu on tulossa viemään sinun paikkasi.

Ranskalaisten (viinin ihmemaan) tutkijoiden mukaan greippimehu on yhtä hyvää sydämelle kuin punaviini. Oikeastaan vielä parempaa, sillä siitä ei tule humalaan eikä sillä ole alkoholin muita haittavaikutuksiakaan.

Tutkijat Universite Louis Pasteur de Strasbourg -nimisessä yliopistossa huomasivat, että greippimehussa ja punaviinissä on kummassakin polyfenoleita, jotka estävät sydäntauteja aiheuttavan proteiinin tuoton. Polyfenolit pitävät verisuonet toiminnassa ja verenpaineen alhaalla.

Mutkiakin matkassa on. Kaikki greippimehut eivät ole yhtä tehokkaita, eivätkä sisällä yhtä paljon polyfenoleja. Tarvitaan siis lisätutkimuksia asian selvittämiseksi.

Lisätietoja odotellessa terveysinfon toimitus neuvoo lukijoitaan juomaan erityisesti verigreipeistä tehtyä mehua. Israelilaisen tutkimuksen mukaan verigreipillä on todettu olevan kolesterolia alentava vaikutus.

Polyfenoleja on myös muissakin ruoka-aineissa. Ne ovat vahvoja antioksidantteja. Niitä on muun muassa neitsytöljyssä, pinaatissa ja varsinkin Välimeren ruokavaliossa.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy