Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Ohjeita aivojumpaksi
Ohjeita aivojumpaksi

Me tiedämme, että käyttämätön kyky surkastuu. Sama koskee myös aivoja. Jos me emme käytä niitä, me menetämme aivomme.

Oikealla ruokavaliolla, liikunnalla ja harrastuksilla aivot pysyvät pitkään toimintakuntoisina. Mutta niiden, jotka haluavat tehostaa aivotoimintaansa noiden edellä mainittujen ”rutiinien” lisäksi, kannattaa jumpata aivoja päivittäin paneutumalla kaikkiin viiteen aistiimme.

    Kuulo:
Yritä tunnistaa sinulle soittavat henkilöt heidän äänestään ennen kuin he kertovat ketä ovat. Opettele ystäviesi puhelinnumerot ulkoa ja päivän päätteeksi muistele ketkä kaikki soittivat sinulle. Tee sama jokaisen viikon päätteeksi viikon kaikista päivistä.

Haju ja kosketus:
Jumppaa hajuaistiasi haistelemalla ja tunnustelemalla esineitä silmät kiinni.

Haju ja maku:
Yritä tunnistaa ruokien aineosat haistelemalla ja maistelemalla.

Näkö:
Tarkkaile ympäristöäsi ja keskity johonkin esineeseen, henkilöön tai kuvaan. Piirrä muistista se mihin keskityit. Viikon päätteeksi piirrä uudelleen muististasi kaikki seitsemän jo piirtämääsi kuvaa. Ensimmäinen osa tästä jumpasta harjoittaa lyhyttä muistia ja viimeinen pitkää.

Muisti:
Opetelle ulkoa esimerkiksi yleisimpien ruokatarvikkeiden hintoja tai lempiravintolasi menu. Päivän päätteeksi kokeile muistaa opettelemasi asiat.

Jos yllä olevat jumppaohjeet tuntuvat liian vaikeille kokeile seuraavia:

Leikkaa lehdestä jokin lause ja kokeile rakentaa sen sanoista uusi lause. Osta palapeli ja yritä tehdä se mahdollisimman nopeasti. Kun tulet johonkin huoneeseen, arvio nopeasti montako henkilöä siellä on. Kun menet kauppaan, älä käytä ostoslistaa. Opettele lista etukäteen. Ja jos pelaat jotain peliä (korttia, shakkia jne.), älä pelaa samaa peliä koko ajan. Vaihtelu virkistää aivojakin.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy