Tarjoukset.fi

LuontaisTerveys
Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Näin selviät joulusyömingeistä voittajana
Näin selviät joulusyömingeistä voittajana

Jos lanteilla keikkuu vielä viimekesäisistä grillijuhlista saadut makkarat ja vatsanseudulla on kotleteista koostunut turvarengas, joulun syömingit eivät välttämättä ole mitään huviretkiä kinkkurasvan ihmemaahan.

Vuoden viimeisinä viikkoina laihduttaminen tai painon pitäminen edes samoissa lukemissa on haasteellista, mutta onneksi ei mahdotonta.

Henkilö, joka seuraa kilojaan ja pyrkii pudottamaan niitä on outo lintu jouluna, jolloin on ”lupa” syödä yölläkin. Suvun painostus syömään saattaa olla kova. Mummi loukkaantuu, jos hänen laittamiaan ruokia ei ahdeta niin, että napa ruskaa, ja tädit ja sedät ovat ostaneet lähikaupan tyhjäksi suklaarasioista. Tilanne ei ole helppo. Houkutuksia on ja painostus on erittäin kova.

Mitä tehdä, luovuttaa vaiko taistella? Noh, tietysti taistella, koska keinoja on. Ensimmäinen ja ilmeisesti paras on täyttää itsensä vedellä. Vesi on kaloritonta, täyttävää, ja lisäksi se auttaa ruuansulatusta poistamaan jouluruuat livakammin. Moni asiantuntija kehottaa juomaa vettä ennen suurta ja raskasta juhla-ateriaa, sen aikana ja sen jälkeen.

Toinen keino on käyttää pienempää lautasta ja jättää satsaamatta. Myös lautasen täyttäminen ainakin puolilleen vähäkalorisilla vihanneksilla auttaa. Jotkut ovat havainneet hyväksi keinoksi syödä jotain terveellistä ja vähäkalorista hieman ennen suurta ateriaa. Näin isoin nälkä on tyydytetty ja tilaa ei ole mässäilylle.

Kannattaa myös muistaa, että alkoholissa on kaloreita, ja että suklaa sisältää sekä rasvaa että sokeria. Kumpikaan näistä nautintoaineista ei ole välttämätön meidän hyvinvoinnillemme, ilmankin voi olla. 170 gramman syödyn suklaalevyn saa pois reisiltä lenkkeilemällä 13,6 kilometriä. Suklaalevy kyllä uppoaa kevyesti ja vaivattomasti masuun, mutta melkein 14 kilometriä pimeässä joulukuun viimassa ei tunnu kovinkaan houkuttelevalta. Ja kun se joulumässäily ei koskaan jää siihen yhteen suklaalevyyn. Pöydästä kun löytyy kinkkua, kalaa, laatikoita, paistia, puuroa, torttuja, kakkuja, pipareita…

Jouluna kannattaa pitää suu supussa ja järki kädessä. Lisäkilot tulevat helposti, mutta niiden pois saaminen on aina kovan työn takana.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy