Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Avioero sairastuttaa
Avioero sairastuttaa

Iowa State yliopiston tutkimuksen mukaan avioero sairastuttaa naisia. Eronneiden naisten fyysiset oireet seurasivat jonkun vuoden viiveellä psyykkisen pahanolon jälkeen.

Avioeron seurauksia rekisteröivä iowalainen tutkimus seurasi maaseudulla asuvia naisia kymmenen vuoden ajan. Tutkimuksen alkaessa 102 naista 416 tutkimukseen osallistuvasta oli vasta eronnut. Kaikilla tutkimukseen osallistuvilla naisilla oli kasvuikäisiä lapsia.

Tutkimuksen aikana naisia haastateltiin kolme kertaa, kaksi kertaa 1990-luvulla ja viimeisen kerran 2001. Haastattelujen aikana huomattiin, että heti avioeron jälkeen eronneet naiset olivat 7 prosenttia ahdistuneempia kuin naimisissa olevat. Terveydentiloissa ei ollut tuolloin mitään poikkeamaa naimisissa oleviin, mutta viimeisen haastattelun aikana eronneet naiset olivat jo 37 prosenttia sairaampia kuin naimisissa olevat.

Tutkijoiden mukaan avioeron tuomat psyykkiset oireet, ahdistukset, huolet ja pelot sairastuttivat naiset fyysisesti jonkin vuoden viiveellä. Tätä vahvisti myös löydös uudelleen naimisiin menneiden naisten terveydentilasta.  Vuoteen 2001 mennessä 40 eronnutta naista oli löytänyt itselleen uuden avio- tai avopuolison. Heidän terveydentiloissaan oli heti selvä kääntyminen positiiviseen suuntaan.

Avioerotutkimusta voidaan soveltaa myös leskeksi jääneisiin naisiin. Molemmissa tapauksissa muuttuneiden olosuhteiden, niin taloudellisten ja sosiaalisten, tuomat psyykkiset paineet vaikuttavat viiveellä naisten terveydentilaa huonontavasti.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy