Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Paasto pidentää ikää
Paasto pidentää ikää

Dieettien ja uusien villitysten luvatusta maasta, Amerikasta, kuuluu kummia. Siellä ei enää vannota hiilihydraattien poistamiseen ja proteiinien lisäämiseen. Nyt siellä kehotetaan unohtamaan kaikki ruoka-aineet ja paastoamaan.

Paaston puolestapuhujien mukaan paasto ei vain laihduta, se myös vähentää sydän- ja verisuonitauteja, huonokuuloisuutta, dementiaa ja lisää onnellisuutta, älyä sekä jopa elinvuosia.

Perinteisesti paasto on kuulunut uskonnollisiin rituaaleihin. Monessa uskonnossa paaston avulla on lähestytty Jumalaa. Paljon paastonneet vannovat henkisyyden nimeen, nekin joille uskonnolla ei ole mitään merkitystä. Heidän paaston kautta saavuttamalla henkisyydellä ei tavoitella kosketusta Jumalaan, vaan omaan itseen ja ympärillä olevaan maailmaan.

Mutta monelle paastolla on paljon maallisemmat tarkoitusperät – laihtuminen. Oikein suoritetulla paastolla pystytään pudottamaan kiloja huomattavasti nopeammin kuin millään dieetillä. Mutta asiassa on myös muttia. Paastoa ei voida suositella ainoaksi laihdutuskeinoksi. Paastoaika kun ei saa olla kovin pitkä, tällöin laihtumisen lisäksi vastaan tulisi varma kuolema. Paasto on hyvä suorittaa aina asiantuntijan valvonnassa, ja se tulee tehdä oikeaoppisesti. Riittävästä ja oikeanlaisesta nesteytyksestä on huolehdittava, kuten myös suolentoiminnasta tyhjennyksillä. Paastoon on ryhdyttävä hitaasti ruoka-aineita karsien ja siitä on poistuttava samalla tavalla pikkuhiljaa ruokaa ja ruokamääriä lisäten.

Paaston aikana menetetyistä kiloista tulee osa takaisin syönnin normalisoiduttua. Jos paaston jälkeen ei pysty muuttamaan epäterveellisiä ruokailutottumuksiaan, on kilojen nousu huomattavasti suurempaa kuin paaston aikana menetetyt.

Suomalaisten asiantuntijoiden mukaan lyhyt paasto on terveellä ihmisellä hyvä tapa potkaista laihduttaminen liikkeelle.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy