Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Liiku säännöllisesti ja syö suomalaisia marjoja
Liiku säännöllisesti ja syö suomalaisia marjoja

Tämä saattaa kuulostaa itsensä toistamiselle, ja sitähän se on. Mutta kun tutkimustulokset ympärimaailmaa ”puhuvat” jatkuvasti samoista asioista, niin miksi emme sitten me.

Joten: Liiku säännöllisesti ja syö suomalaisia marjoja

Liikunnan puolesta puhuu tuore suomalainen tutkimus, jonka mukaan säännöllinen liikunta keski-iässä puolittaa riskiä sairastua dementiaan ja Alzheimerin tautiin elämän ehtoopuolella. Marjojemme erinomaisuudesta puolestaan tiedottaa, niin ikään tuore suomalainen tutkimus eli lokakuun puolivälissä Kuopion Yliopistossa tarkastettava elintarviketieteiden maisteri Kaisu Riihisen väitöskirja, jonka punaisena lankana on suomalaisten marjojen terveysvaikutukset.

Liikuntatutkimuksen takana on Kuopion yliopiston ja Karoliinisen Instituutin tutkijan Miia Kivipellon johtama asiantuntijaryhmä. Tutkimukseen osallistui 1449, 65-79-vuotiasta suomalaista henkilöä, joiden elintapoja ja liikkumista oli tutkittu jo aikaisemmin 1970- ja 1980-luvuilla.

Tutkimuksen yhteydessä paljastui, että ne henkilöt, jotka keski-iässä olivat harrastaneet liikuntaa vapaa-aikanaan vähintään kaksi kertaa viikossa, olivat pudottaneet riskiään sairastua dementiaan 50 prosentilla ja pienentäneet Alzheimerin taudin riskiänsä jopa 60 prosentilla

Tuloksiinsa vedoten Miia Kivipellon tutkijaryhmä korostaakin liikunnan tärkeyttä kaikille, mutta erityisesti niille, jotka tietävät kuuluvansa Alzheimerin taudin riskiryhmään eli joiden suvussa esiintyy kyseistä perinnöllistä tautia.

Marjoihin keskittyvä Kaisu Riihisen väitöskirja Marjojen fenoliset yhdisteet puolestaan nostaa puolukan, mustaherukan ja mustikan aivan omaan sarjaansa. Väitöskirjaa tehdessään tutkija oli löytänyt juuri näistä marjoista kaikkein suurimpiä määriä flavonoideja ja fenolisia yhdisteitä.

Nykytietämyksen mukaan flavonoidit ja fenoliset yhdisteet ehkäisevät mm. allergiaa, syöpää, sydän- ja verisuonitauteja sekä tulehduksia. Riihisen mukaan esimerkiksi 100 grammaa puolukkaa päivittäin riittää hyvin tarpeellisen suojan saamiseen.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy