Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Syöpää vastaan vihanneksilla ja hedelmillä
Syöpää vastaan vihanneksilla ja hedelmillä

Amerikan kansallisen syöpäinstituutin (U.S. National Cancer Institute) mukaan vihannesten ja hedelmien syönti on yksi parhaita tapoja taistella syöpää vastaan.

Instituutin tutkimukset ovat osoittaneet, että peräti 35 prosenttia amerikkalaisten syöpäkuolemista on peräisin sellaisista syövistä, jotka aiheutuvat huonoista ruokatottumuksista.

Huonoja ruokatottumuksia ovat liiallinen rasvan käyttö sekä liian vähäinen vihannesten ja hedelmien syönti. Jenkkisuositusten mukaan jokaisen pitäisi syödä päivittäin viidestä yhdeksään annokseen vihanneksia ja hedelmiä. Näiden suositusten avulla syöpäriski pienenee jopa 50 prosentilla.

Ja kun ollaan Suomessa, kannattaa muistaa, että meillä niin hyvin kasvavat marjat, kuten esimerkiksi mustikat ja puolukat, ovat täynnä antioksidantteja. Niiden lisääminen ruokavalioon on yhtä hyödyllistä kuin hedelmien ja vihannesten syönti.

Helppoja tapoja lisätä hedelmiä ja vihanneksia ruokavalioon:

- syö aamiaisella ainakin yksi hedelmä tai juo 100 prosenttista hedelmämehua.
- vaihda kaikki välipalat hedelmiin ja/tai vihanneksiin.
- tuoreiden hedelmien ja vihannesten lisäksi kokeile myös kuivattuja, pakastettuja ja purkitettuja hedelmiä ja vihanneksia.
- raa’at vihannekset ovat aina terveellisimpiä, mutta jos ne alkavat maistua puulle, kokeile vihannesten höyryttämistä tai valmistamista mikroaaltouunissa.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy