Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Valehtelu näkyy aivoissa
Valehtelu näkyy aivoissa

Amerikkalaisten tiedemiesten mukaan valehtelu näkyy aivoissa. Heidän tutkimuksensa on paljastanut, että aivomme reagoivat valheisiin eri tavalla kuin totuuteen.

Nämä tiedemiehet väittävät myös pystyvänsä erottamaan valehtelijan valheenpaljastustestejä paremmin pelkästään tutkimalla oletetun valehtelijan aivotoimintaa.

Philadelphialaisen Temple University School of Medicine yliopiston tutkijat ovat huomanneet, että valehdeltaessa meidän aivomme käyttää aivan eri alueita kuin puhuttaessa totta. Totuuden aikana aivoissamme aktivoituu vain neljä aluetta. Valehtelu puolestaan vaatii peräti seitsemän eri alueen toiminnan vilkastumista.

Tutkijoiden mielestä valhetutkimuksen tulokset ovat mielenkiintoisia. Heidän mukaansa tämä avaa aivan uusia ulottuvuuksia esimerkiksi rikostutkintaan. Vaikka aivotoiminnan tutkiminen on erittäin kallista, on se huomattavasti tarkempi keino löytää valehtelija kuin perinteiset valheenpaljastuskokeet. Nykymaailmassa, missä terrorismista on tullut yksi pahimpia rikollisuuden muotoja, tämä uusi keino totuuden löytämiseksi on asiantuntijoiden mukaan todella varteenotettava mahdollisuus.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy