Tarjoukset.fi

LuontaisTerveys
Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Haju ei ole haitta
Haju ei ole haitta

Tuntuu vaikealta uskoa, että haju ei ole haitta, vaan tarpeellinen ilmiö suvunjatkamista varten.

Tämä väite tuntuu vieläkin mahdottomalle ylilämpimässä tanssipaikassa, jossa tuntemattoman partnerin dödö on pettänyt ja hiki valuu parkettien partaveitsen selässä norona housun puntteihin asti ja tuoksu on – kuinka sen nyt sanoisi – suorastaan iljettävä.

Mutta kai sitä on uskottava, kun tiedemiehet sanovat niin. Haju siis ei ole haitta, vaan viesti toiselle sukupuolelle sukukypsyydestä ja erityisesti kaikkein hedelmällisimmästä ajasta – varsinkin naisilla.

Teksasin yliopiston professori Devendra Singh on testannut hajuja ja niiden merkityksiä.

Tutkimuksessaan Signh pyysi 17 naista olemaan vaihtamatta paitaa kolmena yönä peräkkäin kuukautiskiertonsa kaikkein hedelmällisimpänä ajankohtana. Vastaavasti heidän tuli käyttää toista paitaa kolme yötä perätysten kuukautiskiertonsa ei-hedelmällisimpänä ajankohtana. Tutkimuksen aikana naisten ei sallittu käyttää deodoranttia, puutereita, parfyymeja, hajustesaippuoita tai mitään mikä muuttaisi heidän luonnollista tuoksuaan. Tämä koski myös mausteisia ruokia, ehkäisypilleriä ja lisäksi naisten tuli pidättäytyä tänä aikana myös seksistä.

Käytön jälkeen paidat annettiin 52 miehen haisteltaviksi ja pisteytettäviksi hajujen perusteella. Miesten paitojen pisteytys osoitti, että kaikkein hedelmällisimpänä ajankohtana käytetyt paidat koettiin kaikkein miellyttävimmiksi, parhaimman tuoksuisiksi ja seksikkäimmiksi.

Naiset vastaavasti – toisten amerikkalaisten tutkijoiden mukaan - kokevat miesten hienhajun rauhoittavana ja hormonitasoa nostavana.

Huolimatta näiden tutkijoiden väitteistä, että haju ei ole haitta, suosittelemme kuitenkin dödöä kainaloon - ainakin muiden ihmisten pariin mentäessä - ja varsinkin silloin jo on iskumielellä liikenteessä.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy