Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Synnytyksen jälkeinen masennus – miehillä
Synnytyksen jälkeinen masennus – miehillä

Otsikossa ei ole mitään vikaan. Nykytutkimuksen mukaan myös miehet, uunituoreet isät, voivat saada synnytyksen jälkeisen masennuksen.

Mutta siinä missä naisista synnytyksen jälkeiseen masennukseen sairastuu noin 14 prosenttia, englantilaisten tutkijoiden mukaan miesten vastaava luku on kolmen prosentin luokkaa.

Synnytyksen jälkeisessä masennuksessa puhutaan todellisesta sairaudesta, joka vaikuttaa koko perheeseen sekä myös vastasyntyneen lapsen kehitykseen. Yleensä synnytyksen jälkeinen masennus iskee jonkun kuukauden sisällä synnytyksestä ja kestää useita kuukausia. Hoitamattomana se voi johtaa jopa krooniseen masennukseen.

Synnytyksen jälkeisen masennuksen oireet ovat moninaiset: Tuntuu tyhjältä, mikään ei huvita, ei jaksa mitään, kokee itsensä huonoksi vanhemmaksi, tulevaisuus tuntuu toivottomalle, itkettää, on unettomuutta, ei jaksa huolehtia enää edes omasta ulkonäöstään tai hygieniasta, ruokahalun muutoksia jne, jne…

Mutta miesten synnytyksen jälkeisellä masennuksella on englantilaistutkimuksen mukaan huomattavan suuri vaikutus poikavauvojen kehitykseen. Tutkimuksessa kävi ilmi, että kolmevuotiailla pojilla, joiden isillä oli ollut synnytyksen jälkeinen masennus, oli kaksi kertaa useammin henkisiä ja sosiaalisia ongelmia tai hyperaktiivisuutta kuin pojilla, joiden isillä ei ollut ollut synnytyksen jälkeistä masennusta.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy