Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Laihdu kiihdyttämällä aineenvaihduntaasi
Laihdu kiihdyttämällä aineenvaihduntaasi

Epäonnistuiko aloittamasi dieetti taas?

Laskit kaloreita ja lisäsit liikuntaa, mutta siltikään tulokset eivät ole olleet kovinkaan rohkaisevia, laihtumista ei tapahtunut juuri nimeksikään. Jos näin pääsi tapahtumaan, sinun kannattaisi kiinnittää huomio aineenvaihduntaasi ja sen kiihdyttämiseen.

Ensimmäinen ja tärkein askel aineenvaihdunnan kiihdyttämisessä on veden juonti. Vesi on kaikkein terveellisintä. Sitä ei voi korvata limpparilla, kahvilla, teellä tai alkoholilla. Elimistömme toimii parhaiten, jos se saa tarpeeksi nestettä, siis vettä. Juodaksesi vettä, älä koskaan odota janontunnetta, sillä jos sinua janottaa, kuivuminen on jo osaksi alkanut. Älä myöskään sotke näläntunnetta ja oikeaa nälkää. Kuivuminen ilmenee joskus näläntunteena. Kun näläntunne nostaa päätään, kannattaa ensin juoda pari lasillista vettä ja syödä vasta sitten, jos tunne ei hellitä.

Vettä tulisi juoda säännöllisin välein pitkin päivää. Kahdeksan lasillista tai pari litraa on sopiva määrä. Jos sinulla on seuraavanlaisia oireita, päänsärkyä, turvotusta, pyörrytystä, kohonnut syke, virtsaamisvaikeuksia, tummanväristä virtsaa, et ehkä ole juonut tarpeeksi vettä ja aineenvaihduntasi ei toimi kunnolla.

Toiseksi. Sinun kannattaa kiinnittää huomiosi syömäsi sokerin määrään. Sokeri nostaa elimistön insuliinitasoa, mikä puolestaan hillitsee aineenvaihduntaa ja aloittaa rasvan varastoinnin. Sokeri ja sokeripitoiset ruuat ovat täynnä tyhjiä kaloreita ja lisäksi niissä on erittäin vähän tai ei lainkaan vitamiineja.

Kolmanneksi. Muista syödä myös proteiinipitoista ruokaa. Pelkistä hiilihydraateista koostuva ateria ei pysty pitämään näläntunnetta loitolla. Proteiinit auttavat meitä pysymään kylläisinä. Ne myös tarvitsevat ja käyttävät enemmän energiaa, kaloreita sulamisprosessissaan aktivoiden näin aineenvaihduntaa.

Neljänneksi. Sen sijaan, että syöt kolme isoa ateriaa päivittäin, nauti useita pieni aterioita pitkin päivää. Tutkimusten mukaan ne, joka syövät neljästä kuuteen pientä ateriaa, ovat hoikempia ja omaavat vähemmän rasvakudosta kuin ne jotka syövät vain aamiaisen, lounaan sekä päivällisen. Pitkin päivää pienien aterioiden syöminen pitää aineenvaihdunnan toiminnassa ja estää nälkäisenä usein tapahtuvaa ahmimista.

Viidenneksi ja viimeiseksi. Liiku ja lepää. Kävele, pyöräile, hiihdä, luistele, hölkkää, nosta painoja, voimistele, mutta muista myös levätä. Liikunta kiihdyttää aineenvaihduntaa, mutta elimistömme tarvitsee myös lepoa ja unta. Se tarvitsee vähintään kahdeksan tunnin yöunen. Tutkimusten mukaan jo viikon pituinen unenpuute saa aikaan häiriöitä kasvuhormonituotannossa, mikä puolestaan kiihdyttää elimistön rasvanvarastointia. Me kaikki tiedämme että keho, joka varastoi rasvaa, lihoo.

Jos dieettisi ovat tähän mennessä aina epäonnistuneet, älä masennu, anna itsellesi uusi mahdollisuus kiihdyttämällä aineenvaihduntaasi. Aloita veden juonnilla…

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy