Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Suklaassa on terveellisiä flavonoideja
Suklaassa on terveellisiä flavonoideja

Hyviä uutisia kaikille suklaaholisteille. Enää ei tarvitse tuntea syyllisyyttä parista suklaapatukasta. Nyt on todistettu tieteellisesti, että tummassa suklaassa on jonkin verran terveellisiä flavonoideja.

Flavonoidit ovat kasvikunnan tuotteissa olevia, elimistölle hyödyllisiä antioksidantteja. Antioksidanttien uskotaan suojaavan soluja vapailta radikaaleilta.

Kaakaon lisäksi flavonoideja on mm. teessä, punaviinissä, tomaateissa, sipuleissa, omenoissa ja soijassa. Tiedemiesten mukaan flavonoidit suojaavat elimistöä syövältä ja alentavat kolesterolia sekä verenpainetta.

Mutta valitettavasti tälläkin suklaailosanomalla on toinen, negatiivinen puoli. Siis… suklaassa olevien tyhjien kaloreiden ja rasvojen vuoksi, tutkijat eivät suosittele ketään lisäämään suklaan kulutustaan flavonoidien takia.

Jos joku haluaa saada ruuastaan flavonoideja, tumma, makeuttamaton kaakaopulveri on suklaata kalorittomampi, joskin myös paljon mauttomampi vaihtoehto. Lisäksi, jos terveellisyyteen tai ravintoarvoon halutaan kiinnittää huomiota, jopa yksi omena tai tomaatti-sipulisalaatti menevät huomattavasti yli kaakaopulverin.

Ennen kuin kukaan muuttaa ruokailutottumuksiaan flavonoidien vuoksi, asiantuntijatahot tähdentävät, että useat viime vuosina maailmalla tehdyt flavonoiditutkimukset ovat ristiriidassa keskenään. Absoluuttista totuutta flavonoideista, niiden todellisista hyödyistä ja haitoista, ei vielä ole löydetty.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy