Tarjoukset.fi

LuontaisTerveys
Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Apua juoksevaan nenään
Apua juoksevaan nenään

Kevätflunssan väijyessä kulman takana on hyvä tietää, että on olemassa joitakin keinoja sen inhottavimman oireen - juoksevan nenän - lievittämiseen ja taltuttamiseen.

Kukaan meistä ei halua näyttää nenäliinansa kanssa yhteen kasvaneelta Petteri Punakuonolta. Flunssaan kuuluvan aivottoman olon voimme vielä sietää, mutta nenästä jatkuvana vuonona juoksen rään kanssa on toisin.

Ja siksipä me olemme päättäneet jakaa tässä kaikille lukijoillemme joitakin hyväksi koettuja, ”vanhojen akkojenkin” niksejä tämän epämiellyttävän ilmentymän poistamiseen.

Ensimmäisenä me vannomme antihistamiinin nimeen. Antihistamiini on tarkoitettu allergisen nuhan oireiden kuten esimerkiksi aivastelun, nenän kutinan ja vuodon ja silmien kutinan ja kirvelyn lievittämiseen. Mutta koska juuri elimistössämme oleva histamiini on se aine, joka aiheuttaa meissä aivastelua ja nuhaisuutta, niin paras keino sen vastaisessa taistelussa on ottaa antihistamiinia. Nuhassa antihistamiini ei kuitenkaan täysin estä histamiinin ”tekeleitä”, mutta se kuitenkin lievittää kummasti.

Antihistamiineja käytettäessä kannatta aina muistaa, että jotkut niistä ovat väsyttäviä ja todella paljon ovatkin. (Jutun kirjoittaneella on ikimuistoinen kokemus tällaisesta väsyttävästä antihistamiinista ja oopperagaalasta.)

Seuraavaksi neuvomme välttämään liian raskaita ruokia ja juomaan runsaasti, ei kuitenkaan alkoholia vaan vettä, mehua, teetä tai muita terveellisiä juomia. Nesteyttäminen pitää nenäeritteen ohuena ja helpommin niistettävänä.

Kolmantena hyväksi koettuna neuvona meillä on höyryhengittäminen. Se voi tapahtua lämpimässä suihkussa, saunassa (jos ei ole kuumetta) tai pöydän ääressä kuumaa vettä sisältävän kattilan kanssa. Höyry irrottaa limaa ja nopeuttaa sen poistumista.

Ennen vanhaan uskottiin suolaveden voimaan. Ja kieltämättä jotain perää siinä onkin. Kipeytynyt kurkku saa ihmeellisesti voimaa, kun sitä kurlaa suolavedellä (lasillinen lämmintä vettä ja teelusikallinen suolaa). Taitavimmat huuhtovat jopa nenäänsäkin sillä. Ei taitavat voivat käyttää tässä apteekista saatavia nenäsuihkeita.

Ja jos mikään näistä yllä olevista keinoista ei auta, niin sitten on vain niistettävä ja mentävä lääkäriin, jos flunssa alkaa pitkittyä.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy