Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Laihdu kesäksi
Laihdu kesäksi

Jokaisen naisen unelma on laihtua hiukan - tai vähän enemmänkin - kesäsi ja päästä niin sanotusti bikinikuntoon.

Nyt keväällä melkein kaikissa naisten lehdissä, jopa iltapäivälehdissäkin on ollut jos jonkinlaisia ohjeita ja neuvoja kuinka haluttuun tulokseen päästään. Huhtikuun alussa ilmestynyt MeNaiset lähestyi ongelmaa ihan uudelta kantilta.

MeNaiset jakoi kauniimman sukupuolen vartalotyypin mukaan neljään pääkategoriaan, omppuihin, puhelinpylväisiin, päärynöihin ja atleettisiin T-tyyppeihin, ja antoi tyyppikohtaiset ohjeet jokaiselle muodolle.

Liiku

Perinteinen neuvo kuluta enemmän kuin syöt näytti pitävän paikkansa myös MeNaisten neuvoissakin. Eri vartalotyypeille suunnitellut ohjeet keskittyivät kaikkein eniten liikunnan kautta tehtävään vartalonmuokkaukseen. Lehden ideana oli antaa jokaiselle eri muotoiselle naisryhmälle omimmat liikuntalajit, jotka muokkaavat juuri tämän tyypin ongelma-alueita.

Ompuille, joilla on pyöreä vartalo, pienet kädet ja jalat ja ylimääräinen rasva kerääntyy keskivartaloon, lehti suositteli aerobista liikuntaa kolme kertaa viikossa ja vastusjumppaa niin ikään myös kolme kertaa viikossa.

Puhelinpylväitä, naisia, joilla on kyllä pituutta, mutta ei muotoja, MeNaiset neuvoi metsästämään kaaria ja pyörevyyttä välttämällä yletöntä aerobista liikuntaa, keskittymällä lihaksia venyttäviin lihaskuntojumppaan kuten pilatekseen, joogaan tai BodyBalanceen.

Päärynöille, joille on ominaista pepun ja lantioiden pyöreys ja ylimääräisen rasvan keräytyminen juuri tuolle seudulle - navan alapuolelle, suositeltiin ylävartalolle lihasharjoittelua ja alavartalolle rasvoja polttavia liikesarjoja kolmena päivänä viikossa ja lenkkeilyä 2-3 päivänä viikossa.

Kadehdittaville, atleettimaisille T-tyypeille MeNaiset suositteli liikuntamuotoja, jotka ylläpitävät peruskuntoa ja lisäävää lihasten liikkuvuutta. Suositeltavina liikuntalajeina näille mannekiinimaisille olioille oli mm. pyöräily, rullaluistelu, jooga, pilates, stretching ja juoksu.

Syömällä oikein laihtuu

Me kaikki tiedämme, että liikunta ei yksin laihduta, pitää myös syödä oikein ja terveellisesti. Samaa mieltä oli myös MeNaiset, mutta he menivät oikein syömisessä astetta pitemmälle räätälöiden kaikille neljälle vartalotyypille omanlaiset ruokavaliot.

Yhteistä kaikille ruokavalioille oli runsas kasvisten ja vihannesten käyttö. Omppuja neuvottiin välttämään leivonnaisia, valkoista leipää ja eläinrasvoja. Päärynöille kiellettyjä aineita olivat valkoisista jauhoista tehdyt pasta ja leipä sekä valkoinen riisi ja sokeri. Molemmille suositeltiin runsaasti proteiinia kalan, kanan ja vähärasvaisen lihan muodossa.

Puhelinpylväille ja T-tyypeille ruoka-ohjeet olivat kadehdittavan löysiä. Heidän metabolisminsa kun sietää enemmän ns. lihottavia ruoka-aineita, mutta silti heitäkin neuvottiin pidättymään poissa tyhjistä kaloreista.

Summa summarumina sanomme yhdeksänsivuisesta MeNaiset-lehden artikkelista, että olitpa sitten omppu, t-tyyppi, puhelinpylväs tai päärynä, niin liiku joka päivä ja vältä turhia kaloreita. Huolehdi, että saat ruuastasi tarpeeksi vitamiineja ja proteiineja. Mutta muista, että ilman päivittäistä liikuntaa et laihdu sitten millään, et ainakaan pysyvästi ja terveellisesti.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy