Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Iso perhe antaa suojaa
Iso perhe antaa suojaa

Kahden ja puolen lapsen perheiden maailmassa on ironista kuulla, että suurperhe antaa "suojaa" jäsenilleen joitakin tauteja, kuten esimerkiksi katalaa MS-tautia vastaan.

MS-tauti on keskushermoston vaikea sairaus, joka voi ilmetä niin nuorella kuin vanhallakin henkilöllä. Sen oireita ovat mm. lihasheikkous niin käsissä kuin jaloissakin, tasapainon heikkeneminen, uupumus, mielialojen vaihtelu, tuntoaistin oireet sekä näköhermon tulehdukset.

Sairauden edetessä lihaskireys ja -heikkous sekä jäykät nivelet että vääristyneet liikemallit vaativat usein kepin, kyynärsauvan tai pahimmassa tapauksessa jopa pyörätuolin käyttöä. Kaksoistutkimusten perusteella MS-taudin uskotaan olevan jossain määrin perinnöllisen.

Mutta nyt australialaiset tiedemiehet ovat tulleet tutkimustensa perusteella sellaiseen radikaaliin päätelmään, että olipa MS-tauti kuinka perinnöllinen tahansa, niin iso perhe, jossa on paljon sisaruksia, saattaa suojata sisarparven vanhimpia lapsia MS-tautia vastaan.

Canberran yliopiston tohtori Anne-Louise Posondy ja hänen kollegansa julkaisivat nyt tammikuun lopussa  MS-tautitutkimustensa tulokset arvostetussa lääketieteellisessä julkaisussa The Journal of the American Medical Association.

Nämä tulokset tukevat ns. hygieniaolettamusta. Eli yksinkertaisesti sanottuna sitä, että mitä enemmän lapsi joutuu pienenä kosketuksiin kaiken maailman pöpöjen kanssa, sitä terveempi aikuinen hänestä tulee.

Anne-Louise Posondyn johtamassa MS-tautitutkimuksessa huomattiin, että niillä, joilla oli paljon nuorempia siskoja ja veljiä ja jotka asuivat heidän kansaan ainakin kuusivuotiaiksi asti, oli 88 prosenttia pienempi riski sairastua MS-tautiin. Ja ne vanhimmat sisarukset, joille MS-tauti tuli, sairastuivat siihen muita huomattavasti iäkkäimpinä.

Tutkimustuloksissa ei huomattu samanlaista "MS-tautisuojaa" nuoremmilla sisaruksilla.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy