Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Tumma suklaa on hyväksi terveydelle
Tumma suklaa on hyväksi terveydelle

Suklaata suruun on henkisen hyvinvoinnin lisäksi hyväksi myös meidän fyysiselle terveydellemme. Varsinkin siinä tapauksessa, jos syömämme suklaa on maitosuklaan sijasta tummaa suklaata. Tumma suklaa parantaa verenkiertoa ja estää tukoksia. Näin julistettiin kardiologien hiljattain pidetyssä kansainvälisessä sydänkonferenssissa.

Kreikkalaisten tutkijoiden mukaan tumma suklaa on meille hyväksi. Ateenan yliopiston tutkijat huomasivat, että 100g tummaa suklaata parantaa terveiden aikuisten verenkiertoa ainakin kolmeksi tunniksi kerrallaan. Samaan tulokseen ei päästä maitosuklaalla.

Tohtori Charalambos Vlachopoulosen johtamassa kokeessa 17 vapaaehtoista jaettiin kahteen eri ryhmään. Ryhmät söivät päivässä joko 100 grammaa tummaa suklaata tai 100 grammaa jotain ei-suklaista korviketta. Seuraavana päivänä ryhmät vaihtuivat niin, että edellisenä päivänä suklaata syöneet söivät nyt korviketta ja päinvastoin.

Kun näitä vapaaehtoisia sitten tutkittiin huomattiin, että sen jälkeen kun koehenkilöt olivat aina syöneet suklaata, heidän verisuontensa pinta oli hiukan laajentunut ja verenkierto parantunut ja näin ollen vaarallisten tukosten muodostumismahdollisuus oli pienentynyt.

Tumman suklaan sydäntä ja verisuonia tervehdyttävä vaikutus johtuu siinä olevista flavonoidesta. Tummassa suklaassa, toisin kuin maitosuklaassa, on jonkin verran elimistölle terveellisiä flavonoideja. Tiedemiesten mukaan flavonoidit suojaavat elimistöä syövältä ja alentavat kolesterolia sekä verenpainetta.

Flavonoidit ovat kasvikunnan tuotteissa olevia antioksidantteja ja antioksidanttien tiedetään suojaavan soluja vapailta radikaaleilta. Tumman suklaan lisäksi flavonoideja on mm. tummassa kaakaossa, teessä, punaviinissä, tomaateissa, sipuleissa, omenoissa ja soijassa.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy