Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Pitkäniän salaisuus paljastuu Japanista
Pitkäniän salaisuus paljastuu Japanista

Australialaisten tiedemiesten mukaan pitkäniän salaisuus tulee paljastumaan Japanista, Okinawan saarelta.

Tutkijat, joka ovat tutkineet pitkäikäisyyttä ympäri maailmaa, ovat sitä mieltä, että juuri Okinawan saari, jossa on neljä kertaa enemmän yli 100-vuotiaita kuin muualla, pitää sisällään tämä ihmisiä kautta aikojen askarruttaneen salaisuuden: Kuinka elää mahdollisimman kauan ja mahdollisimman hyväkuntoisena.

Tutkijat kertovat, että Okinawan saarella keskimääräinen oletettu elinikä on naisilla 86 vuotta ja miehillä 80 vuotta. Saarella on paljon 80-vuotiaita, jotka huolehtivat 100-vuotiaista sukulaisistaan ja melkein jokaisella tuntuu olevan 95-vuotias täti. Huolimatta ikääntyneestä väestöstä sydäntaudit, osteoporoosi ja dementia ovat Okinawalla melkein tuntemattomia sairauksia.

Australialaiset tutkijat ovat pystyneet erottamaan okinawalaisista ja heidän elämäntyylistään joitakin tekijöitä, jotka poikkeavat suuresti länsimaisesta elämäntyylistä. Tutkijat eivät aliarvio perimää, mutta heidän mielestään pitkäikäisyyteen vaikuttaa huomattavasti uskottua enemmän myös se miten me elämäämme elämme. Esimerkiksi okinawalaiset syövät vähemmän kuin muun maailma. Päivittäinen kalorimäärä saarelaisilla on 1800 kaloria, kun esimerkiksi Australiassa se on 2500 kaloria päivässä. Lisäksi saarelaiset harrastavat erilaisia liikuntamuotoja ja heidän yhteisössään on erittäin vahva yhteenkuuluvaisuuden tunne, jokainen on tärkeä ja tuottelias iästään huolimatta - eikä heidän sanastossaan ole lainkaan eläkkeellä oloa tarkoittavaa sanaa.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy