Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Aivot toimivat paremmin makuuasennossa
Aivot toimivat paremmin makuuasennossa

Kun seuraavan kerran olet aikeissa moittia sohvalla jälleen kerran löhöävää puolisoasi, pure mieluummin kieltäsi. Rakkaasi saattaa nimittäin olla miettimässä ratkaisua hyvinkin kiperään kysymykseen.

Australialaisen tutkijan, tohtori Darren Lipnickin mukaan ihminen on luovimmillaan ja viisaimmillaan juuri makuuasennossa.

Lipnick teki kyseisen löydön tutkiessaan ihmisten kykyä ratkaista anagrammeja eli sanoja, joiden kirjaimia muuttamalla saadaan uusia sanoja. Tutkimuksensa aikana hän huomasi, että ihmiset pystyivät ratkaisemaan anagrammit paljon nopeammin ja vaivattomammin selällään ollessaan kuin esimerkiksi seistessään. Makuuasennossa vastaukset suorastaan ponnahtivat tutkittavien mieleen.

Lipnickin mukaan tällä hänen nyt tekemällään löydöllä on myös historiallista taustaa. Esimerkiksi ennen Kristusta elänyt ja vaikuttanut kreikkalainen matemaatikko ja fyysikko Arkhimedes koki oman Heureka-hetkensä, josta sitten muodostui meidän tänäkin päivänä tuntema Arkhimedeen laki, ammeessa löhötessään. Ja keskiaikaiset, irlantilaiset runoilijat loivat omat runonsa pimeässä huoneessa sohvalla maatessaan. Historian kirjoista löytyy myös mainintoja oikeustieteen oppilaista 1570-luvulta, jotka opiskelivat lakia selällään olkipatjoilla.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy