Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Iho kuntoon syömällä
Iho kuntoon syömällä

Se on totta! Ihon voi saada kuntoon pelkästään syömällä oikein. Ei siis tarvitse tuhlata uskomattomia summia minimaalisiin voidetuubeihin, joiden ihmeitä tekevät vaikutukset ovat loppujen lopuksi vain käyttäjän uskon varassa. Ihon voi saada kuntoon pelkästään syömällä terveellisesti ja valitsemalla erityisiä ruoka-aineita, joiden tiedetään edistävän ihon hyvinvointia.

Tällaisia ihon hyvinvointia edistäviä ruoka-aineita ovat:

Vesi
Vedellä on ihmeitä tekevä vaikutus. Vesi tehoaa elimistössämme sisältä ulospäin kuona-aineiden poiston kautta.

Meidän ruoansulatuksemme tarvitsee vettä. Juomamme vesi kuljettaa ravintoaineita ja poistaa kuonaa. Tämä kaikki näkyy ihossamme mm. kimmoisuutena ja ihon puhtautena.

Asiantuntijoiden mukaan meidän tulisi juoda joka päivä kahdeksan lasillista vettä päivässä. On myös hyvä muistaa, että mitkään muut juomat - tee, kahvi, virvoitusjuomat tai alkoholi - eivät pysty korvaamaan vettä ja sen hyvää tekevää vaikutusta.

Hedelmät
Hedelmissä on paljon antioksidantteja. Antioksidantit suojaavat solujamme vapailta radikaaleilta. Vapaat radikaalit ovat aineita, jotka aiheuttavat elimistössämme olevien rasvojen happeutumisen eli härskiintymisen. Tämä härskiintyminen näkyy ihossa väsymyksenä ja elottomuutena.

Beetakaroteeni
Beetakaroteeni suojelee ihoamme auringolta ja sen haitallisilta vaikutuksilta. Beetakaroteenia on runsaasti mm. aprikoosissa, porkkanassa, punaisessa paprikassa, pinaatissa, ruusu-, parsa- ja lehtikaalissa sekä tyrnimarjoissa. Beetakaroteenin suhteen nyrkkisääntönä on, että mitä kellanpunaisempi kasvis, hedelmä tai marja, sitä enemmän siinä on beetakaroteenia.

Rasvat
Kaikki rasvat eivät ole pahasta. Meidän ihomme, kuten elimistömmekin, tarvitsee jonkin verran rasvoja. Jos me emme käytä ravinnossamme lainkaan rasvoja, meidän ihostamme tulee pian kuiva ja kutiseva.

Kannattaa kuitenkin kiinnittää erityinen huomio käytettyjen rasvojen laatuun ja valita lautaselle mieluummin oliiviöljyä, rasvaisia kaloja tai manteleita kuin rasvaisia juustoja tai ihraa tihkuvia pekonin kappaleita.

E- ja C- vitamiinit
Molemmilla, niin E- kuin C-vitamiinilla, on ihoa parantava vaikutus. E-vitamiinin uskotaan estävän ryppyjen muodostumista ja C-vitamiinin suojelevan ihoa vapailta radikaaleilta ja auringolta. Sitrushedelmät, pinaatti ja tomaatit ovat erinomaisia C-vitamiininlähteitä. E-vitamiini on todennäköisesti helpointa nauttia pillerissä, sillä ravinnossa hyviä E-vitamiinin lähteitä ovat mm. kasvismargariinit, kananmuna, pähkinät ja siemenet.

Vältä kofeiinia ja alkoholia
Asiantuntijoiden mukaan kannattaa välttää kofeiinia ja alkoholia. Kumpikaan ei ole hyväksi iholle.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy