Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Alle 1-vuotiaat lapset hoidetaan pääsääntöisesti kotona
Alle 1-vuotiaat lapset hoidetaan pääsääntöisesti kotona

Alle 1-vuotiaat lapset hoidetaan pääsääntöisesti kotona. Vain prosentti tämän ikäisistä oli päivähoidossa. Yksivuotiaista lapsista oli noin 30 prosenttia ja viisivuotiaista lapsista 78 prosenttia päivähoidossa.

Suomessa oli 223 000 lasta päivähoidossa vuonna 2010.
 

Kaikkiaan 62 prosenttia suomalaisista 1−6-vuotiaista lapsista oli joko kunnallisessa päivähoidossa tai yksityisessä päivähoidossa. 3−5-vuotiaista oli päivähoidossa 73 prosenttia ja 1−2-vuotiaista 41 prosenttia. Yksityisellä päivähoidolla tarkoitetaan lapsen hoitamista Kelan maksaman yksityisen hoidon tuen turvin. Päivähoidossa olleiden lasten osuus on pysynyt melko samana viimeiset kymmenen vuotta ollen 59−63 prosenttia.

Päivähoidossa olleista lapsista 92 prosenttia oli kunnallisessa päivähoidossa. Yksityisen hoidon tuen osuus päivähoidossa oli 8 prosenttia (18 300 lasta). Yksityisen hoidon tuella hoidettujen lasten määrä on pääsääntöisesti kasvanut vaikka vuonna 2009 lasten määrä poikkeuksellisesti väheni hieman. Yksityinen hoidon tuki tuli käyttöön vuonna 1997.

Enemmistö eli hieman yli 72 prosenttia päivähoidossa olevista lapsista hoidettiin kuntien kustantamissa päiväkodeissa. Perhepäivähoidon osuus on viimeisten kymmenen vuoden aikana hiljalleen laskenut. Vuonna 2010 kunnallisen perhepäivähoidon osuus oli 20 prosenttia.

Lähde: THL

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy