Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Esteettömyys on kaikkien asia
Esteettömyys on kaikkien asia

Oletko huomannut, että välillä kaupungilla, julkisissa liikennevälineissä, kaupoissa, kahviloissa tai ravintoloissa on hankala liikkua?

Jokaisen meistä liikkumista voivat hankaloittaa painavat kauppakassit, lastenvaunut, raskaat ovet tai vaikkapa kipsattu jalka.
 

Hankalissa tilanteissa konkretisoituu se, mikä on monille arkipäivää: kaikkiin paikkoihin ei pääse, ovia ei saa auki tai portaat katkaisevat tien. Esteettömyys ei ole vain vammaisia ja vanhuksia koskeva asia, vaan se koskettaa meitä kaikkia arjen eri tilanteissa.

Invalidiliiton vuoden 2012 pääkampanja ”Helppo liikkua” keskittyy juuri tähän aiheeseen. Se on toiminnallinen kampanja, jonka avulla pyritään muuttamaan rakennettua ympäristöä paremmaksi kaikille ihmisille. Invalidiliitto ja sen yhteistyökumppanit etsivät kampanjan aikana paikkoja, joissa on helppo tai hankala liikkua. Helpoista paikoista jaetaan kiitosta ja hankalille paikoille yritetään tehdä jotain yhdessä. Tarvitaan huomiota, keskustelua ja toimintaa, jotta suuri yleisö ymmärtäisi esteettömän ympäristön merkityksen. Asioita voidaan laittaa yhdessä kuntoon, ja jokainen voi olla mukana tässä työssä.

Esteettömyyttä tulisi lähestyä siitä näkökulmasta, että rajoite toimintakyvyssä on ympäristössä, ei ihmisessä. Ympäristön pitää olla toimiva kaikille riippumatta heidän yksilöllisistä ominaisuuksistaan. Rakennetun ympäristön pitää hyväksyä elämän moninaisuus.

Lähde: Invalidiliitto ry
 

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy