Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Syövän ehkäisyä voi tehostaa
Syövän ehkäisyä voi tehostaa

Omilla elämänvalinnoilla on merkitystä. Syövän ehkäisyä on mahdollista tehostaa.

Liikunnalla on itsenäinen merkitys sairauksien riskitekijänä. Lisäksi sillä on tärkeä rooli painonhallinnassa, eikä pidä aliarvioida liikuntaa ihmisen onnellisuuden lisääjänä.
 

Liikunnan merkitys kroonisten tautien ehkäisyssä on suuri. Tämä johtuu liikunnan myönteisistä vaikutuksista useaan muuhun riskitekijään, kuten ylipainoon, verenpaineeseen ja aineenvaihduntaan. Nämä taasen lisäävät verisuonisairauksien ja diabeteksen vaaraa.

Ylipaino lisää myös syöpätautien vaaraa. Liikunnalla on myös erityistä ehkäisevää vaikutusta tiettyihin sairauksiin, kuten paksusuolen- ja rintasyöpään.

Liikunta tekee myös onnelliseksi!

Paras tapa lisätä ihmisten liikuntaa on tehdä sitä tukevia toimenpiteitä usealla rintamalla, kuten liikennejärjestelyillä, liikuntapaikoilla, viestintäkampanjoilla sekä koulu- ja harrastustoiminnalla.

Liikunnan lisääminen onkin parhaita esimerkkejä toiminnasta, jossa muilla kuin terveydenhuollon päättäjillä on suurempi merkitys onnistuneeseen lopputulokseen. Parhaimmillaan liikunta onkin osana jokapäiväistä, hauskaa ja miellyttävää toimintaa.

Myös alkoholissa syöpävaara

Tavallisen kuluttajan käsitys syöpävaaroista kaipaa edelleen täsmennystä. Ihmiset huolestuvat teoreettisista vaaroista ja vähättelevät tupakoinnin, alkoholin ja liikkumattomuuden merkitystä.

Vanhat ja uudet konstit käyttöön syövän ehkäisyssä

1. Tupakoimattomuus
2. Tasapainoinen, kasvispainotteinen ruokavalio
3. Liikunta
4. Painonhallinta
5. Alkoholia hyvin vähän, jos ollenkaan

Lähde: Syöpäjärjestöt
 

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy