Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Suomalaiset ovat jo oppineet puhumaan seksiongelmistaan
Suomalaiset ovat jo oppineet puhumaan seksiongelmistaan

Tuore SKIM Healthcaren ja Eli Lillyn toteuttama kansainvälinen kyselytutkimus vahvistaa, että parisuhteessa elävät 34-60 -vuotiaat miehet ja naiset arvostavat spontaania seksiä iästä riippumatta.

Nykyään seksiongelmista rohjetaan jo puhua avoimemmin, koska niiden uskotaan aiheuttavan kitkaa parisuhteissa. Kansainvälinen tutkimusvertailu osoittaa, että suomalaiset ovat keskimääräistä rohkeampia puhumaan ongelmistaan.

Suomalaiset harrastavat seksiä parisuhteessaan keskimäärin 1,2 kertaa viikossa kun kansainvälinen keskiarvo on 1,5 kertaa viikossa. Tutkituista maista vain tanskalaiset ja eteläkorealaiset ovat suomalaisia passiivisempia.

Suomalaiset arvostavat spontaania seksiä parisuhteessa - esimerkiksi 85 % suomalaisista vastaajista harrastaa seksiä ilman ennakkosuunnitelmia iästä riippumatta.

Pyrkimys spontaaniin seksiin on ymmärrettävää, koska seksuaalinen halukkuus ei noudata kalenteria. Kokemukseni mukaan suomalaisten pariskuntien suurimpana ongelmana on halukkuuden huono kohtaaminen. On tavallista, että kumpikin osapuoli kärsii ajoittaisesta haluttomuudesta, eivätkä halukkaat hetket satu aina yhtäaikaisesti. Myös kiireinen ja kuormittava arki lisää paineita.

Erektiohäiriöt aiheuttavat kitkaa parisuhteissa - 73 % suomalaisista uskoo näin. 30 % suomalaisista vastaajista arvelee, että partneri käyttää tekosyytä välttääkseen seksiä. Todellisten syiden uskotaan olevan mm. lääketieteelliset ongelmat 15 % ja mentaaliset ongelmat 37 %.

Erektiokyky on miehelle osa kokonaisvaltaista miehekkyyttä ja luottamus erektion toimimiseen on oleellinen osa seksuaalista itseluottamusta. Mies haluaa tuntea itsensä kyvykkääksi silloin kun hetki on oikea. Kitkaa tietysti syntyy, jos hetki ei ole oikea myös kumppanin kannalta.

Suomalaiset ovat rohkaistuneet keskustelemaan seksiongelmista asiantuntijan kanssa - 28 % suomalaisista vastaajista on jo keskustellut aiheesta lääkärin kanssa kun kansainvälinen keskiarvo on 23 %. Ikä lisää rohkeutta. Aiemman vastaavan tutkimuksen mukaan ongelmista on kärsitty jopa 6-8 vuotta ennen hoitoon hakeutumista. Suomalaiset miehet ovat niin ikään kokeilleet lääkitystä erektio-ongelmien hoitoon useammin kuin muut - 20 % suomalaisilla on kokemusta lääkkeistä kun kansainvälinen keskiarvo on 16 %.

Tämä näkyy lääkärin arjessa. Kynnys ottaa seksiongelmat puheeksi lääkärin kanssa on nykyään matala. Viimeisen 10 vuoden aikana tapahtunut kehitys on ollut huimaa. Uskon vahvasti, että internetin käyttö sekä lääkeyritysten toteuttamat rohkaisukampanjat ovat osaltaan vaikuttaneet myönteisesti.

SKIM Healthcare ja Eli Lilly toteuttivat elokuussa kyselytutkimuksen, johon osallistui yhteensä 13.057 vastaajaa seuraavista 13 maasta: Itävalta, Belgia, Kanada, Tsekin tasavalta, Tanska, Suomi, Meksiko, Portugali, Romania, Etelä-Korea, Sveitsi, Iso-Britannia ja Yhdysvallat. Vastaajista 60 % oli miehiä ja 40 % naisia. Tutkimuksen avulla selvitettiin parisuhteessa elävien 34-60 -vuotiaiden miesten ja naisten seksikäyttäytymistä eri maissa.

Lähde: Stellaria Media Oy
 

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy