Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Verenpaineen kotimittaukseen selkeä ohjeistus
Verenpaineen kotimittaukseen selkeä ohjeistus

Kotikäyttöön tarkoitettujen verenpainemittareiden helppo saatavuus on mahdollistanut kotona suoritettavat verenpainemittaukset.

Tällä hetkellä ei kuitenkaan ole olemassa yhtenäistä kansainvälistä verenpaineen kotimittaussuositusta.
 

THL:n tutkijalääkäri Jouni Johanssonin väitöskirja käsittelee parasta mahdollista kotona tehtävän verenpainemittauksen tapaa. Tutkimuksen perusteella voidaan lisäksi arvioida valtimotautiriskiä kotona mitatun verenpaineen ja sykkeen vaihtelun perusteella.

Tämän tutkimuksen pohjalta voidaan suositella luotettavan verenpainetason arvioimiseksi verenpaineen mittaamista kotona vähintään kolmena (3) päivänä, kaksi kertaa aamulla ja kaksi kertaa illalla. Seitsemän päivän kotimittaukset antavat lisätietoa verenpaineen ja sykkeen vaihtelusta ja ennustavat itsenäisesti sydän- ja verisuonitapahtumia. Saatu tieto verenpaineen ja sykkeen vaihtelusta ja taustalla olevista tekijöistä auttaa terveydenhuollon ammattilaisia sydän- ja verisuonitautien ehkäisyssä.

Kohonnut verenpaine on yksi merkittävimmistä ennenaikaisen kuoleman syistä maailmanlaajuisesti. Tarkka tieto todellisesta verenpainetasosta mahdollistaa tehokkaan ja tarkoituksenmukaisen kohonneen verenpaineen ehkäisyn ja hoidon toteuttamisen.

Tutkimusaineistona oli noin 2 000 henkilön edustava otos koko Suomen aikuisväestöstä. Tutkimuksessa mukana olleet mittasivat verenpaineen itse kotona viikon ajan kahdesti aamulla ja kahdesti illalla sekä osallistuivat perusteelliseen terveystarkastukseen. Lisäksi osalle henkilöistä tehtiin tutkimuksia verenpaineen aiheuttamien elinvaurioiden arvioimiseksi.

Lähde: THL

 

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy