Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Nuorilla naisilla parisuhdepaineita
Nuorilla naisilla parisuhdepaineita

Jopa 62 prosenttia parisuhteessa elävistä nuorista naisista kokee seurustelusuhteen, avo- tai avioliiton elämän tärkeimmäksi asiaksi, ja jopa 95 prosenttia uskoo olevansa parisuhteessa onnellisempi kuin yksin. 

Sekä sinkut että parisuhteessa elävät naiset kertovat kuitenkin vaativansa parisuhteelta paljon.
 

Tämä käy ilmi Suomen Mielenterveysseuran ja Trendi-lehden verkossa järjestetystä Ihan Mieletön -kyselytutkimuksesta, johon vastasi 5 506 iältään 16-34-vuotiasta naista. Parisuhteessa vastaajista eli 66 prosenttia ja 34 prosenttia oli sinkkuja.

Eniten huolta ja kuormitusta parisuhteelle aiheuttivat naisten mielestä taloudelliset asiat ja yhteisen ajan riittämättömyys. Erojen yleisimmiksi syiksi mainittiin erilaiset halut, toiveet ja arvot. Sinkuista 54 prosenttia koki olevansa yksinäisiä. Vaikeissa elämäntilanteissa merkittävimmäksi avuksi vastaajat kokivat keskustelun puolison, muun lähipiirin tai ammattiauttajien kanssa.

Kuitenkin 92 prosenttia parisuhteessa elävistä sanoi olevansa ainakin enimmäkseen tyytyväinen suhteeseensa, mikä on merkittävää. Odotetusti tärkeiksi tekijöiksi koettiin yhteinen arki, rutiinit, turvallisuus ja henkinen yhteys.

Kysely on toteutettiin osana Suomen Mielenterveysseuran ja Trendi-lehden yhteistä Ihan Mieletön -kampanjaa, joka järjestetään tänä vuonna jo viidettä kertaa. Kampanjan tuotolla Mielenterveysseura järjestää keskusteluryhmiä nuorille naisille.

Lähde: Suomen Mielenterveysseura

 

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy