Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Työkyky säilyy vanhuuteen
Työkyky säilyy vanhuuteen

Suuri osa eläkkeelle siirtyneistä kunta-alan työntekijöistä arvioi työkykynsä hyväksi vanhuudessa, kertoo tuore tutkimus.

Huolimatta siitä, että työkyky heikkenee keski-iästä alkaen, ei heikkenemisen tahti näytä olevan niin kova kuin on aikaisemmin luultu.
 

Tutkimus perustuu Työterveyslaitoksen seuranta-aineistoon, jossa oli mukana lähes 6000 kunta-alan työntekijää ja toimihenkilöä. Heitä on seurattu vuosien 1981 ja 2009 välisenä aikana viitenä ajankohtana.
 
Kunta-alan työntekijöiden työkyvyn kehitystä seurattiin 28 vuoden ajan. Vaikka hämmästyttävän suurella osalla työkyky säilyi hyvällä tasolla yli 70-vuotiaana, oli joukossa niitä, joiden työkyky heikkeni dramaattisesti. Erityisesti nämä henkilöt kokivat työnsä henkisesti ja fyysisesti rasittavaksi keski-iässä. Työkyvyn heikkeneminen keski-iässä antaa aikaisen varoituksen vanhuuden toimintakyvyn vaikeuksista.
 
Tutkijaryhmä koostui Jyväskylän yliopiston Gerontologian tutkimuskeskuksen ja psykologian laitoksen sekä Työterveyslaitoksen ja Tampereen yliopiston tutkijoista.
 
Lähde: Työterveyslaitos

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy