Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Vertaistukiryhmiä seksuaalista väkivaltaa lapsuudessa tai nuoruudessa kokeneille miehille
Vertaistukiryhmiä seksuaalista väkivaltaa lapsuudessa tai nuoruudessa kokeneille miehille

Seksuaalista väkivaltaa lapsena tai nuorena kokeneen miehen on edelleen vaikea saada apua. Hiljalleen ollaan kuitenkin heräämässä siihen, että myös pojat joutuvat seksuaalisen väkivallan kohteeksi.

Tutkimusten mukaan kahdesta neljään prosenttia miehistä on kokenut lapsuudessaan seksuaalista väkivaltaa.

Suomessa asuu siis noin 50 000 miestä, joiden lapsuudessa on ollut seksuaalista väkivaltaa. Suunnilleen saman verran on epilepsiaa sairastavia tai vaikkapa Mikkelissä asukkaita. Pääkaupunkiseudulla seksuaalista väkivaltaa lapsena kokeneita miehiä on tuhansia. 

Miesten kokemukset lapsuuden seksuaalisen väkivallan vaikutuksista elämään ovat olleet hyvin moninaisia, mutta niissä on toistuviakin teemoja. Häpeä kietoutuu elämään vahvasti ja se voi kytkeytyä esimerkiksi siihen, miten kokee oman sukupuolensa, kehonsa, seksuaalisuutensa tai ylipäätään kelvollisuutensa olla olemassa. Turvallisuuden tunteen ja luottamuksellisten ihmissuhteiden luominen tai ylläpitäminen on vaikeaa, joskus mahdotonta.

Miehet, jotka uskaltautuvat kertomaan kokemastaan, voivat kohdata auttajissa epävarmuutta, hämmennystä ja jopa vastahakoisuutta.

Asiakkaani ovat kertoneet, ettei heidän kokemuksiaan ole aina otettu vakavasti tai niitä on jopa vähätelty.  Auttajalle saattaa tulla myös tarve siirtää asiakas jonnekin, missä osataan käsitellä paremmin näitä asioita. Eikö meidän jokaisen kuitenkin pitäisi osata kohdata ihminen.

Seksuaalista väkivaltaa kokeneiden kertomukset yksin jäämisestä ja avun saannin vaikeudesta ovat vahvistaneet käsityksiämme vertaistukiryhmien tarpeellisuudesta. Viime talven vertaistukiryhmistä saatujen kokemusten pohjalta olemme jatkamassa toimintaa syksyllä 2011 Turussa ja Helsingissä. Seksuaalisesta väkivallasta voi ja saa toipua

Lähde: Suomen Mielenterveysseura ry

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy