Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Tiedä mihin hyppäät
Tiedä mihin hyppäät

Joka kesä 3–4 veteen hypännyttä suomalaista menettää liikuntakykynsä loppuelämäksi. Invalidiliiton mielestä yksikin onnettomuus on liikaa.

Vaikeiden vammojen lisäksi varomattomat sukellukset aiheuttavat lieviä selkäydinvaurioita sekä murtumia, venähdyksiä ja mustelmia.
 

Tiedä mihin hyppäät -kampanja muistuttaa, mitä seurauksia tuntemattomaan veteen hyppäämisellä voi olla.

Selkäydinvaurio aiheuttaa pahimmillaan neliraajahalvauksen, joka muuttaa ihmisen elämän pysyvästi. Fyysisten muutosten lisäksi vauriolla on psyykkisiä ja sosiaalisia vaikutuksia. Viimeisten 35 vuoden aikana Invalidiliiton Käpylän kuntoutuskeskuksessa on kuntoutettu pitkälti toistasataa uimahyppyonnettomuudessa vammautunutta.
 
Hyppykampanja järjestettiin viimeksi vuonna 2005. Selkäydinvaurioon johtaneiden onnettomuuksien määrä ei kuitenkaan ole vähentynyt viime vuosina, ja toiveita kampanjan aloittamiseksi on tullut muun muassa sairaaloista. Kohderyhmänä ovat tänä kesänä erityisesti 20-30-vuotiaat miehet, joille hyppyonnettomuuksia sattuu eniten. Tärkeällä asialla mukana ovat Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto sekä Sukeltajaliitto.


Lähde: Invalidiliitto ry
 

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy