Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Kelan suorakorvauksen voi saada heti taksissa
Kelan suorakorvauksen voi saada heti taksissa

Kelan korvaamien taksimatkojen keskitetyt tilausnumerot ja suorakorvaus otetaan tänä vuonna käyttöön usean uuden sairaanhoitopiirien alueella. Asiakkaille, joilla on erityistarpeita, Kela pyrkii tekemään matkustamisen mahdollisimman helpoksi.

Suorakorvausjärjestelmän ansiosta asiakas saa Kela-korttinsa esittämällä matkakorvauksen heti taksissa. Hän maksaa matkastaan vain omavastuuosuuden, joka on 9,25 euroa yhdensuuntaiselta matkalta.

Suorakorvaus vähentää taksiyrittäjien paperityötä ja asiakkaiden tarvetta hakea matkakorvaus Kelasta jälkikäteen.

Kelan ja Taksiliiton sopima sähköinen suorakorvausjärjestelmä toimii jo Keski-Suomen ja Pohjois-Savon vakuutuspiireissä sekä maaliskuun alusta alkaen myös Kanta-Hämeessä ja Pirkanmaalla.

Syksyn kuluessa suorakorvausjärjestelmä otetaan käyttöön Pohjois-Pohjanmaalla, Kainuussa, Varsinais-Suomessa ja Pohjois-Karjalassa. Kela kehittää järjestelmää kokemusten perusteella. Taksimatkojen sähköisen suorakorvausjärjestelmän pitäisi toimia koko maassa alkuvuodesta 2013.

Kela korvaa sairauden tai raskauden vuoksi tarpeelliset matkat terveydenhuoltoon ja kuntoutukseen ensisijaisesti julkisilla kulkuneuvoilla. Taksin käyttö korvataan, kun potilaan terveydentila niin vaatii.

Yksi tilausnumero

Yhden sairaanhoitopiirin alueella on yksi keskitetty palvelunumero. Kun vastaanottoaika on tiedossa, Kelan korvaamat taksimatkat tilataan tästä numerosta. Taksikeskus voi yhdistää samasta suunnasta tulevien asiakkaiden matkoja, joten taksissa voi olla useita matkustajia. Tilaukset välitetään yleensä asiakasta lähinnä olevalle vapaalle taksille, mutta asiakas voi pyytää myös oman kotikuntansa taksia.

Vaikeavammaisille asiakkaille tuttu taksi

Kelan vaikeavammaisten lääkinnällisen kuntoutuksen asiakkaat sekä yksin matkustavat tai vaikeasti sairaat lapset, joiden hoito on keskitetty keskus- tai yliopistosairaalaan, voivat edelleen käyttää tuttua taksinkuljettajaa eli vakiotaksia. Näitä matkoja ei myöskään yhdistellä, mutta ne pitää kuitenkin tilata palvelunumerosta. Autoilija voi myös tehdä matkatilauksen asiakkaan puolesta.

Taksikuljetusten määrä kasvaa

Vuonna 2010 Kela korvasi 2,9 miljoonaa taksimatkaa noin 155 miljoonaa euron arvosta. Korvattavien taksimatkojen määrä kasvaa yli 100 000 matkalla ja kustannukset noin 10 prosentilla vuodessa. Kun väestö ikääntyy, terveyspalvelut keskittyvät ja avohoidon palvelut yleistyvät, taksikuljetusten tarve kasvaa edelleen. Uuden käytännön toivotaan hillitsevän kustannusten kasvua.

Lähde: Kela

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy