Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Tulevaisuuden sairaala tehostaa ja nopeuttaa hoitoa
Tulevaisuuden sairaala tehostaa ja nopeuttaa hoitoa

Terveydenhuollossa tapahtuvat muutokset edellyttävät uudenlaista lähestymistapaa rakennuksilta ja tiloilta, joissa potilaita tutkitaan ja hoidetaan.

Tulevaisuuden sairaalan suunnittelun pohjana ovat sairaalan ydintoiminnot, niiden tehokkuus, muuntojoustavuus sekä potilaiden ja henkilökunnan viihtyvyys, samoin kuin arkkitehtoniset arvot.
 

Uuden ajattelun mukaan sairaalat ovat erikoishoidon yksikköjä, joiden ydintoiminnot on tarkkaan mietitty. Uusia sairaaloita ei enää voida rakentaa korkeiksi kapealaivaisiksi rakennuksiksi. Tulevaisuuden täsmäsairaaloissa on erotettu akuutti- ja ennalta suunnitellut hoidot omiksi linjoikseen, mikä tehostaa ja nopeuttaa potilaiden hoitoa.

Sairaalat tulevat olemaan potilaan tutkimukseen, erilaisiin toimenpiteisiin ja hoitoon keskittyviä yksikköjä, joissa vuoteiden määrä on nykyistä huomattavasti pienempi. Potilaat tulevat vain käymään hoidossa ja vain tarvittaessa majoittuvat potilashotelleissa, jotka sijaitsevat joko sairaalan yhteydessä tai potilaan kotipaikkakunnalla. Hotellin lisäksi sairaalan ulkopuolisia tiloja ovat muun muassa ruokailu- ja pesulatilat. Ydintoimintoihin keskittyminen tehostaa sairaalan toimintaa.
 
Suomessa ensimmäisiä askelia kohti täsmäsairaalaa ollaan ottamassa Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirissä, jossa alueen terveydenhoitoa rakennetaan uuden mallin mukaan. Toinen sovelluskohde tulee olemaan Kuopion yliopistollisen sairaalan peruskorjaus. Reijulan mukaan tulevaisuuden sairaalan kokonaispalvelukonseptilla voi olla myös vientipotentiaalia.

Lähde: THL

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy