Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Tapaturmien yleisin kuolinsyy on kaatuminen tai putoaminen, usein mukana myös alkoholi
Tapaturmien yleisin kuolinsyy on kaatuminen tai putoaminen, usein mukana myös alkoholi

Vuoden 2010 Tapaturmakatsausten mukaan yleisin kuolemaan johtava tapaturma on kaatuminen tai putoaminen. Toiseksi yleisin on alkoholimyrkytys.

Alkoholi on myös usein osallisena tapaturmissa. Lisäksi vuodeosastohoitoa vaatineet tapaturmat olivat yleisimmin kaatumisia ja putoamisia. Katsauksessa esitetään nyt myös kuntakohtaisia tietoja.

Tapaturmien arvioidut sairaalahoitokustannukset olivat Suomessa vuonna 2008 yhteensä yli 600 miljoonaa euroa. Nyt valmistuneessa raportissa on esitetty tapaturmien sairaalahoitokustannuksia myös alueittain. Nämä luvut ilmaisevat tapaturmien aiheuttamia erikoissairaanhoidon kuluja, mutta niissä ei ole mukana perusterveydenhuollon eikä sairauspoissaolojen kustannuksia.

Alueelliset tapaturmakatsaukset on tehty palvelemaan kunta- ja seutukuntakohtaista turvallisuussuunnittelua. Katsaukset sisältävät kuntakohtaisia ja alueellisia tietoja tapaturmatilanteesta sekä vertailutietoa koko maan tilanteeseen. Katsaukset on laadittu kullekin 22:lle Manner-Suomen pelastusalueelle. Pelastusaluejako noudattaa pääosiltaan maankuntajakoa.

Tapaturmien ehkäisytyö paikallisella tasolla perustuu hyvään tapaturmatilanteen tuntemiseen sekä eri toimijoiden vahvaan osaamiseen ja yhteistyöhön. Työtä on tärkeä kohdentaa tapaturmiin, jotka ovat yleisiä ja seuraamuksiltaan vakavia. Turvallisuussuunnittelussa on haasteena olemassa olevan tiedon kokoaminen paikalliseen käyttöön.

Lähde: THL
 

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy