Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Älä tupakoi autossa, jossa on lapsi
Älä tupakoi autossa, jossa on lapsi

Suomessa lokakuun alusta voimaan tullut tupakkalaki suojaa erityisesti lapsia ja nuoria. Laki tuo esiin yhteiskunnan tahtotilan, mutta lisäksi tarvitaan jokaisen aikuisen panosta.

Lain ulkopuolelle jäi toistaiseksi tupakoinnin kieltäminen autossa, jossa on lapsia.
 

Pienessä tilassa lapsen hengitettäväksi tulee sellainen myrkkysekoitus, että autotupakointia voidaan verrata kemialliseen pahoinpitelyyn. Ympäristön tupakansavu on ollut syöpävaarallisten aineiden listalla vuodesta 2000, jolloin eduskunta asiasta päätti yksimielisesti. Aikuiset suojataan altistukselta työssä. Nyt yhteiskunta säätää myös, että lasten ja nuorten lähistöllä tupakansavua ei ole.

Aikuiset toimivat esimerkkeinä: jos vanhemmat tupakoivat, lapsi pääsee käsiksi helpommin tupakkaan. Tupakoivien vanhempien lapset aloittavat muita yleisemmin ja muita nuorempina tupakoinnin.

Lasten ja nuorten esikuvina toimivat julkisuuden henkilöt, kuten mallit, muusikot ja urheilijat. Heidän vastuunsa on myös suuri.

Suomi on vähenevän tupakoinnin vaiheessa. Tupakoinnin lopettaminen nuoruudessa voi olla vaikeaa, koska nuori joutuu kamppailemaan irti nikotiinikoukusta vanhemmiltaan salaa.

Lähde: Syöpäjärjestöt
 

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy