Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Valio kaksinkertaistaa D-vitamiinin määrän maitotuotteissa
Valio kaksinkertaistaa D-vitamiinin määrän maitotuotteissa

Valion maitojen, piimien, jogurttien ja viilien D-vitamiini määrä nostetaan 0,5 Mikrogrammasta 1 mikrogrammaan 100 millilitrassa. D-vitamiinitäydennys laajenee myös Valion ravintorasvoissa.

Valio noudattaa valtion ravitsemusneuvottelukunnan uusia suosituksia, joilla pyritään nostamaan D-vitamiinin saanti lähemmäs ravitsemussuosituksia.

Suomalaisten D-vitamiinin saanti on edelleen niukkaa

D-vitamiinin saanti Suomessa on selvästi alle suosituksen kaikissa ikäryhmissä. Nestemäisten maitotuotteiden ja levitettävien ravintorasvojen vitaminoinnin aloittaminen vuonna 2003 lisäsi huomattavasti keskimääräistä D-vitamiinin saantia, joka siitä huolimatta on edelleen niukkaa. Valtion ravitsemusneuvottelukunta antoi huhtikuussa 2010 uuden suosituksen kaksinkertaistaa nestemäisten maitovalmisteiden D-vitamiinipitoisuus. Myös levitettävien ravintorasvojen, voita lukuun ottamatta, D-vitamiinipitoisuutta tulisi nostaa.

D-vitamiini saattaa ehkäistä monia vakavia sairauksia

D-vitamiinin tärkein tehtävä on ylläpitää elimistön kalsiumtasapainoa. Riittämätön saanti voi aiheuttaa luustosairauksia, kuten osteoporoosia. D-vitamiini syntyy iholla auringon ultraviolettisäteilyn vaikutuksesta. Suomessa auringon ultravioletti-säteily on riittävää vain kesällä, joten ruoasta saatavalla D-vitamiinilla on suomalaisille suuri merkitys. Riski D-vitamiinin liikasaannille ruokavaliosta on pieni.

Riittämätön D-vitamiinin saanti saattaa uusimpien tutkimusten mukaan liittyä myös heikentyneeseen vastustuskykyyn sekä lisääntyneeseen sydän- ja verisuonisairauksien, nivelreuman, tyypin 1 ja 2 -diabeteksen, sekä syöpäsairauksien esiintyvyyteen.

D-vitamiinin saantisuositus yli 3-vuotiaille lapsille ja aikuisille: 7,5 mikrogrammaa, alle 3-vuotiaille lapsille,raskaana oleville ja imettäville naisille sekä yli 60-vuotiaille: 10 mikrogrammaa. Suositukseen pääsee käyttämällä D-vitaminoituja maitotuotteita ja ravintorasvoja päivittäin ja syömällä kalaa 2-3 viikossa. Lisäksi niukan saannin riskiryhmille kuten pikkulapsille ja ikäihmisille suositellaan D-vitamiinivalmisteen käyttöä.

Lähde: Valio Oy
 

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy