Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Tuberkuloositartuntojen määrä kääntyi nousuun Suomessa
Tuberkuloositartuntojen määrä kääntyi nousuun Suomessa

Tuberkuloositapausten määrä lisääntyi Suomessa vuonna 2009. Pienten lasten tuberkuloosi-infektiot eivät kuitenkaan lisääntyneet. Klamydiatartunnat ovat edelleen yleisiä nuorilla. Kotimaisten kuppatartuntojen määrä on kasvussa.

Valtaosa hiv-tartunnoista on saatu seksin kautta. Sikainfluenssapandemian ensimmäinen aalto koettiin syksyllä 2009. Jokavuotinen RSV-epidemia viivästyi.  Hinkuyskätapaukset ovat vähentyneet huomattavasti rokotusohjelman uudistusten myötä. Tiedot käyvät ilmi tuoreesta Tartuntataudit Suomessa 1995–2009 –raportista.

Suomalaisväestön sairastamista tartuntataudeista kertova raportti kuvaa kiinnostavasti trendejä tarttuvista taudeista. Tarkastelussa ovat muun muassa hengitystieinfektiot, suolistoinfektiot, maksatulehdukset, sukupuolitaudit, mikrobilääkeresistenssi, tuberkuloosi, punkkitaudit (borrelioosi ja puutiaisaivotulehdus) ja malaria.

Tautitiedot saatu tartuntatautirekisteristä jo 15 vuoden ajan

Tartuntatautirekisteri on toiminut vuodesta 1995 alkaen. Laboratoriot ilmoittavat noin 70 taudinaiheuttajamikrobin löydöksistä ja kaikista vakavista yleisinfektioista, joissa taudinaiheuttaja löytyy verestä tai selkäydinnesteestä. Lääkärit täydentävät ilmoituksia noin 30 taudin osalta. Yhteensä tartuntatauti-ilmoituksia tartuntatautirekisteriin tuli vuonna 2009 lähes 85 000 kpl.

Tartuntatautirekisterin avulla havaitaan viiveettä epidemioita ja tautitapauksia, jotka vaativat pikaista diagnostiikkaa, hoitoa tai tartunnanjäljitystä. Rekisterin avulla arvioidaan myös esim. rokotusohjelman vaikuttavuutta ja tunnistetaan alueita, joilla ehkäisyyn ja torjuntaan kohdistetaan lisätoimia.

Lähde: THL
 

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy